Heroj Rima Svilar: "Neverovatno, čitav život sam radio za ovaj momenat!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 23.02.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Srbin oduševio "Olimpiko" i odveo Romu u osminu finala Lige Evrope.

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome plasirali su se u osminu finala Lige Evrope.

"Vučica" je u Rimu posle boljeg izvođenja penala izbacila holandskog šampiona Fejenord, a junak trijumfa Rome je srpski golman Mile Svilar koji je maestralnim intervencijama odbranio dva jedanaesterca i trasirao put svom timu do 16 najboljih.

Nakon utakmice Svilar nije krio oduševljenje svojom partijom.

“Neverovatno je! Bez teksta sam. Čitavog života sam radio za ovaj trenutak, na ovom stadionu. Mamma mia! Svaki put kada zakoračim na ovaj teren, osećaj je sve posebniji. Prosto je ludo", rekao je srpski čuvar mreže za italijanski "Skaj".

Svilar je pročitao i zaustavio udarce Davida Hancka i Alireze Đahanbakša, dok je samo Romelu Lukaku bio neprecizan za Romu.

"U ovakvim trenucima ne osećam pritisak. Odbranio sam dva penala, mogao sam i treći, ali najbitnije je da smo pobedili”, jasan je Svilar.

Srpski čuvar mreže je otkrio da se zajedno sa trenerom golmana spremao za penale.

"Gledao sam snimke sa trenerom golmana, ali sam i sam donosio odluke o tome na koju ću stranu krenuti. Pogodio sam triput od pet penala”, kazao je reprezentativac Srbije u koga novi trener Rome Danijele De Rosi ima veliko poverenje.

“Njegova vera u mene je veoma bitna, ona se prenosi na nastup na terenu. Imam više samopouzdanja. Želeo bih da se zahvalim treneru što mi je pružio šansu u ovom nezaboravnom trenutku. Večeras niko ne može da nam skine osmeh sa lica, ali sutra se već pripremamo za novi duel”, zaključio je Svilar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke