Herta naljutila Halanda, vođstvo domaćih probudilo zver u norveškom čudu

Autor: Aleksandar Golubović
subota 21.11.2020.
22:25
Izvor: Sportske.net

Talentovani napadač postigao čak četiri gola u nastavku meča.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda ubedljivo su slavili na gostovanju Herti u Berlinu 5:2 u poslednjem meču subotnjeg programa 8. kola Bundeslige zahvaljujući četvorostrukom strelcu Erlingu Halandu.

Ništa nije slutilo da će biti tako sudeći prema razvoju događaja u prvom poluvremenu pogotovu kada je mladi brazilski napadač Mateus Kunja doveo domaćina u vođstvo.

Igrao se 33. minut kada je talentovani fudbaler raspalio po lopti izvan šesnaesterca za vođstvo Herte.

Već na startu drugog poluvremena kada je trener gostiju Lusijan Favr pritisnuo dugme reset, a na njega je najbolje reagovao supertalentovani Erling Haland.

Mladi Norvežanin je već u 47. minutu na asistenciju Emrea Džana lepo postavio stopalo na drugoj stativi i izjednačio rezultat.

Samo dva minuta kasnije vrlo inteligentno ga je uposlio Julijan Brandt, a ovaj je iz svoje omiljene pozicije iskoristio poslasticu za potpuni preokret.

Ambiciozni napadač se posle drugog gola nije zaustavio pa je u 62. minutu povisio na 3:1 nakon što se prošetao kroz odbranu domaćih.

Osam minuta kasnije prednost Borusije je dodatno narasla kada je Gereiro uz drugog pokušaja savladao golmana Herte nakon sjajne akcije.

Herta je znake života pokazala u 79. minutu kada je Kunja smanjio prednost Borusije sa penala, ali kao da je ponovo naljutio Halanda.


Borusija se ovom pobedom izjednačila na tabeli sa Bajerom iz Leverkuzena stigavši na samo bod zaostatka za liderom Bajernom.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke