Het-trik Fodena čuva nadu šampionu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 03.04.2024.
23:11
Izvor: Sportske.net

Siti nastavlja trku za odbranu titule.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Aston Vilu sa 4:1 u meču 31. kola engleske Premijer lige.

Tako je aktuelni šampion konačno slavio protiv jedne ekipe iz vrha tabele i nastavio trku sa Arsenalom i Liverpulom za osvajanje Premijer lige.

Apsolutni junak "građana" večeras je bio strelac het-trik Fil Foden koji je nadomestio izostanak Erlinga Halanda i Kevina de Brujnea koje je Pep Gvardiola odlučio da odmori.

Poveo je Siti u 11. minutu kada je povratnu loptu Žeremija Dokua u gol pretvorio precizni Rodri.

Brzo je uzvratila Vila i to preko Džona Durana koji je izbegao ofsajd zamku i iskoristio asistenciju Morgana Rodžersa da matira čuvara mreže domaćina Ortegu.

Prelomni trenutak utakmice dogodio se minut pre odlaska na odmor. Fil Foden je šutirao iz slobodnog udarca, igrač Vile Zaniolo napravio rupu u živom zidu i omogućio Sitiju daponovo povede.

I večeras je Rodri bio glavni kreator igre "građana", a posle sjajnog prodora doturio je loptu do Fodena koji je šutirao iz prve i poslao loptu pored same stative u mrežu pored nemoćnog Robina Olsena.

Foden je kompletirao het-trik sedam minuta kasnije evrogolomsa ivice kaznenog prostora, još jednom je čuvar mreže Vile Olsen ostao ukopan.

Posle ovog trijumfa Siti će prenoćiti na trećoj poziciji sa 67 bodova koliko ima i Liverpul uz meč manje, lider je Arsenal sa poenom više. Aston Vila je na četvrtom mestu i ima osam bodova manje od "građana".

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke