Het-trik Levandovskog za samo pola sata, Barsa ostaje na vrhu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.10.2024.
18:11
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda Barselone, Levandovski nemilosrdno tresao mrežu domaćina.

EPA-EFE/L. RICO
EPA-EFE/L. RICO

Povezane vesti

Možda i lakše nego što se očekivalo, Barselona je večeras kao gost savladala ekipu Alavesa sa ubedljivih 3:0, a glavna uloga na terenu pripala je trostrukom strelcu Robertu Levandovskom.

Na prvi gol se čekalo nepunih sedam minuta. Barsa je iznudila slobodan udarac uz desnu aut-liniju, na četrdesetak metara od gola, Rafinja ga je odlično izveo i preciznim centaršutem pronašao Levandovskog koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 0:1.

Isti tandem u glavnim ulogama i petnaest minuta kasnije, kada je Rafinja upisao novu asistenciju, a Levandovski još jedan pogodak. Najpre je napad Alavesa zaustavljen ispred Barsinog kaznenog prostora, lopta zatim dolazi do Rafinje koji probija po levoj strani, stiže do kaznenog proszora, a onda na ivici peterca pronalazi Levandovskog koji još jednom uspeva da savlada golmana Siveru - 0:2

Pitanje pobednika je rešeno tek što je istaklo prvih pola sata igre. Tada je Barsa izvela akciju kroz sredinu, Erik Garsija je ovoga puta bio u ulozi ''pakera'', a Levandovski sa nekih devet metara, iskosa sa desne strane pogađa mrežu za konačnih 0:3.

Pred sam kraj prvog poluvremena Martinez je posle centaršuta sa desne strane pogodio mrežu gostiju, ali taj gol nije priznat, pa je Alaves ostao i bez počasnog pogotka u ovom meču.

U nastavku je Barsa rutinski zadržala prednost i upisala osmu pobedu i devet odigranih kola.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke