Het-trik Terijea u Sent Etjenu, moćni Ren ne odustaje od titule

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 05.12.2021.
14:48
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda.

 EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Fudbaleri Rena stigli su do devete pobede u Ligi 1 pošto su u 17. kolu bili ubedljivi na gostovanju Sent Etjenu i slavili sa 5:0 u meču koji je obeležio het-trik Martina Terijea.

Ren je poveo u 22. minutu pogotkom Terijea, koji je rutinski realizovao situaciju jedan na jedan sa golmanom Sent Etjena.

Priznavanju pogotka prethodio je pregled VAR tehnoligije, a glavni sudija je potvrdio gol, pa je gost u nastavak meča ušao sa prednošću.

Samo nekoliko minuta kasnije i domaćin je stigao do gola, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Terije je u 28. minutu atraktivnim golom petom duplirao prednost gostiju iz Rena na 2:0. 

Katastrofalno prvo poluvreme očajnog domaćina krunisano je autogolom Jana Mainkona u 45. minuta, pa je Renu u drugom poluvremenu ostalo samo da odradi lakši deo posla.

U nastavku meča viđen je još jedan gol u mrežu Sent Etjena, a het-trik je zaokružio ovog popodneva izvanredni Terije, koji je u 48. minutu ponovo demonstrirao izvanrednu saradnju sa Lovrom Majerom i zapečatio izvanredno poslepodne.

Potpunu katastrofu Sent Etjena potpisao je Ugočukvu u 83. minutu za konačnih 5:0.

Ren se ovim trijumfom oporavio od poraza na svom terenu od Lila u prethodnom kolu, ali i iskoristio poraz Marseja od Bresta učvrstivši se na drugom mestu iza neprikosnovenog PSŽ-a.

Trećim uzastopnim porazom Sent Etjen je ostao na začelju tabele sa svega 12 bodova, koliko ima i Mec i svega dva manje od Klermona, koji je u sigurnoj zoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke