Het-trik zvuči brazilski - zašto Rafinjin posebno boli Real?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 23.10.2024.
23:40
Izvor: Sportske.net

Kakava uvertira pred subotnji "El Klasiko".

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Čak ni najmaštovitiji fudbalski hroničari nisu mogli da zamisle bolju nedelju u Ligi šampiona pošto su u razmaku od svega 24 sata zabeležena dva het-trika. Interesantno, oba kreirana od brazilskih fudbalera Vinisijusa i Rafinje, asova dva najveća španska kluba Real Madrida i Barselone.

Čini se da reprezentativni drugovi iz Brazila nisu mogli da načine bolju uvertiru pred subotnji "El Klasiko" na stadionu "Santjago Bernabeu", a kuriozitet da su ih južnoamerički fudbaleri postigli protiv nemačkih klubova dodatno dobija na zanimljivosti.

Het-trikovi Vinisijusa i Rahinje potvrdili su da su Brazilci najveštiji u tome, premda su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo i dalje nenadmašni sa po osam podviga u ovoj kategoriji.

Vinisijus i Rafinja su se ove nedelje pridružili sunarodnicima Luizu Adrijanu, Nejmaru, Adrijanu i Gabrijelu Žezusu i tako upotpunili priču iz koje zemlje dolaze najbolji fudbaleri.

Premda je delovalo da je kraljevski klub "nabudžio" samopouzdanje spektaklularnim preokretom protiv Borusije u režiji Vinisijusa Žuniora, mnogim poklonicima najtrofejnijeg španskog tima neće sa blagonaklonošću dočekati zbivanja iz Barselone.

Het-trik Rafinje protiv Bajerna izjednačio je Barselonu i Real po broju podviga u ovoj disciplini, a zanimljivo je što je ostvaren na utakmici čiji protagonisti su bili Hari Kejn i Robert Levandovski, kojima u karijeri nije bilo strano da se proslave u tome.

Rafinja je magičnom večeri protiv Bajerna kumovao trećem ovomesečnom het-triku u Ligi šampiona čime se potvrdilo pravilo da je oktobar naročito pogodan mesec za raspucane momke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke