Hetafe izdržao, nervozni Ćavi nije, Srbi zaustavili Barselonu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 13.08.2023.
23:43
Izvor: Sportske.net

Nije bilo golova, ali uzbuđenja nije manjkalo...

EPA-EFE/Zipi
EPA-EFE/Zipi

Povezane vesti

Fudbaleri Hetafea priredili su iznenađenje u prvom kolu Primere pošto su na domaćem terenu remizirali sa aktuelnim prvakom Španije Barselonom 0:0.

Klub iz predgrađa Madrida večeras je ostavio prilično dobar utisak, pa je iskusnom i strpljivom igrom ostvario odličan rezultat kojem su doprineli i reprezentativci Srbije Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović.

Barsa je nametnula svoj ritam od samog početka meča, zapretio je prvo Romeu, dok je na drugoj strani pokušao Sančes kada je Ter Štegen "spustio rampu".

Krajem prvog poluvremena živce je pogubio Rafinja koji je posle jednog žutog kartona dobio direktan crveni, pa je Hetafe imao igrača više od 42. minuta.

Mitrović je morao da bude zamenjen zbog povrede već na poluvremenu, a meč je ispratio sa klupe i to uz pomoć štaka.

Sve se vratilo na jednake snage u 57. minutu kada je Mata isključen posle nesmotrenog starta nad Arauhom, strasti su se rasplamsale, pa je isključen bio i nervozni trener Barse Ćavi.

Katalonci su pokušali da uvođenjem talentovanih fudbalera poput Fatija, Gavija i Jamala ubrzaju ritam igre, ali se Hetafe disciplinovanom igrom uspešno odbranio.

Pravu dramu videli smo u poslednjim trenucima meča pošto je sudija Grado dobio poziv iz VAR sobe da pogleda spornu situaciju u kaznenom prostoru Hetafe.

Umesto penala za Barselonu, sudija je svirao igranje rukom Gavija, pa je tako Hetafe uspeo da sačuva teškom mukom osvojen bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke