HNL - Osijek nastavlja da skida skalpove, Vešović "pocrveneo"!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.08.2017.
23:58
Izvor: Sportske.net

Nakon što su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisali favorizovani PSV, fudbaleri Osijeka "uzeli su meru" i aktuelnom šampionu Hrvatske.

Epa/Urs Flueeler
Epa/Urs Flueeler

Povezane vesti

Poslednja utakmica 4. kola Hrvatske fudbalske lige (HNL) odigrana je na stadionu "Gradski Vrt" u Osijeku gde je istoimena ekipa ugostila aktuelnog šampiona.

Derbi susret klubova koji će se uskoro boriti za plasman u grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope završen je trijumfom domaćina koji je nakon PSV-a "uzeo meru" i ekipi Rijeke.

Osijek je slavio minimalnim rezultatom 1:0 (1:0) a jedini gol na meču postignut je u 17. minutu iz kaznenog udarca.

Borna Barišić bio je siguran izvođač jedanaesterca, a ispostavilo se da je gol iz 17. minuta bio dovoljan da Osijek upiše prvu prvenstvenu pobedu u sezoni.

Rijeka je posle tri pobede pretrpela prvi poraz, pa posle četiri kola zaostaje bod za zagrebačkim Dinamom koji je u prethodnom kolu remizirao sa Osijekom.

Gosti su u večerašnjem meču zaradili čak osam javnih opomena, od čega su po dva žuta kartona pokazana Marku Vešoviću i Matu Malešu koji su tako morali ranije na tuširanje.

Obe ekipe će naredne nedelje igrati evropske utakmice u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Protivnik Rijeke biće Olimpijakos, dok će Austrija iz Beča na megdan Osijeku.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke