Hoće li Arsenal izdržati? Ovo je raspored!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.04.2023.
20:15
Izvor: Sportske.net

Sledi velika borba sa zahuktalim Sitijem.

EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Navijači Arsenala su danas na "Enfildu" videli titulu šampiona Engleske, koju čekaju još od 2004. godine, ali usledilo je brzo prizemljenje.

Vodio je tim iz Londona sa 2:0 u Liverpulu, bio je to meč koji je zaista mogao da mu širom otvori vrata na putu ka tituli, ali na kraju može da bude i zadovoljan sa konačnih 2:2, jer je Mohamed Salah promašivao nemoguće.

Ipak, posle ovog remija u 30. kolu, Arsenal je napravio korak unazad u trci sa aktuelnim šampionom Mančester sitijem, za kog znamo da je u finišu sezone sposoban da veže i dvocifreni broj pobeda ako je potrebno.

Arsenal je odigrao svih 30 mečeva i ima 73 boda na prvom mestu, dok Siti ima šest bodova manje, ali i utakmicu manje.

Sada je samo pitanje da li je Arsenal sposoban i da li ima snage i resursa da izdrži šampionsku trku i nalet puno kvalitetnijeg sastava koji predvodi Pep Gvardiola.

Ova dva tima će se međusobno sastati 26. aprila u Mančesteru, Siti bi eventualnom pobedom bio u egalu, a ukoliko tako bude i na kraju odlučiće gol-razlika. Siti je tu trenutno na 75:27, a Arsenal na 72:29.

Dakle, da bi osvojio titulu, Arsenal će izvesno morati da posle poslednjeg 38. kola ima makar jedan bod više od aktuelnog prvaka.

Arsenal u sledećem kolu gostuje Vest Hemu, pa dočekuje Sautempton, a onda sledi pomenuti derbi sezone u Mančesteru. Nakon toga će Arsenal ugostiti Čelsi, pa ide u Njukasl i dočekuje Brajton. U poslednja dva kola ekipa Mikela Artete gostuje Notingem Forestu i dočekuje Vulverhempton.

Kada je reč o Sitiju, on ima zaostali meč u Brajtonu, a pre utakmice sa Arsenalom u Premijer ligi će igrati samo protiv Lestera kod kuće. Posle Arsenala mu sledi gostovanje Fulamu, pa mečevi na domaćem terenu sa Vest Hemom i Lidsom. U poslednja tri kola Siti gostuje Evertonu, pa dočekuje Čelsi i na kraju gostuje Brentfordu.

Na papiru, Siti ima nešto lakši raspored, ali je i opterećen mečevima u Ligi šampiona i FA Kupu, dok je Arsenalu ostala još samo Premijer liga i sav fokus je na njoj.

Ostaje nam da ispratimo ovu trku, a spektakl je zagarantovan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke