Hoće li Mitar nastaviti seriju?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 28.08.2021.
10:50
Izvor: Sportske.net

Mora da “skine mrak” protiv Stouka...

EPA-EFE/Glyn Kirk
EPA-EFE/Glyn Kirk

Povezane vesti

Dok je Fulam poslednjih godina "jo-jo" klub, negde u vakuumu između PL i Čempionšipa, Stouk je posle sjajnih godina pod Tonijem Pjulisom, pa Markom Hjuzom, ispao iz PL pre četiri godine i danas je tu u donjim ešalonima druge lige. Oni su sada realno daleko od velikih stvari, oni najbolji igrači su otišli pa će u Stouku na Trentu ipak sačekati ponovo na najbolje engleske klubove u čijem su društvu bili gotovo deceniju.

Ipak, dobro su startovali, tri pobede i remi, pa je meč sa Fulamom, odnosno gostovanje na Krejven Kotidžu protiv lidera zaista derbi petog kola.

Kada se pogleda istorija ova dva kluba, oni su se retko sastajali u eliti, ali su se sretali po nižim rangovima i gotovo da je rezultat perfektno izjednačen. Naime, crno-beli i crveno-beli su u istoriji igrali 79 puta, Fulam ima 33 pobede, Stoke 31, 15 mečeva se završilo bez pobednika. I nekako makar u ovom veku, svaki tim dobije kod kuće, mada je Stouk uspevao
da slavi na Krejven Kotidžu samo od toga je prošlo 11 godina.

Ono što se podrazumeva, uz par izuzetaka je da se igra tvrdo, bez mnogo golova, recimo da su kroz istoriju timovi postizali oko tek nešto više od dva gola ukupno na melu. Četiri od poslednjih šest mečeva su završeni rezultatom 1:0, tri puta je slavio Fulam, jednom Stouk. Takođe u ovom veku, slobodno se možete kladiti da ko da prvi gol pobeđuje.

Tvrdo do bola, i tu dolazimo do bombardera Mitrovića. Najbolji strelac u istoriji Srbije je majstor za Čempionšip, to svi znaju. Ali, protiv Stouka je u dresovima Fulama i Njukasla igrao četiri puta, nije dao nijedan gol, a dobio je dva žuta kartona.

Dakle, "Grnčari" mu baš ne prijaju. Opet, Mitrović je u odličnoj formi na startu sezone, dao je gol Hadersfildu, Milvolu i Halu. Tri u nizu, odmarao je protiv Birmingema u kupu i počeće subotnji meč.

Pripremili smo vam specijal, čisto da podržimo Mitra...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke