Holanđani se namučili protiv BiH, Musijala uništio Mađare, prvenac Aleksandra Pavlovića

Autor: Nemanja Janošev
subota 07.09.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Nemci brojali do pet, a mogli i više...

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Nemačke ubedljivo su savladali Mađarsku u Dizeldorfu rezultatom 5:0 (1:0) u prvom kolu Lige nacija.

Posle razočaranja na Evropskom prvenstvu, Nemci su napunili "Merkur Špil arenu", a ujedno i mrežu Mađarske.

Potpuna dominacija izabranika Julijana Nagelsmana koji su još u prvom poluvremenu mogli da potvrde pitanje pobednika, ali ostali su na samo jednom golu koji je bio deo Niklasa Filkruga iz neposredne blizine pošto ga je proigrao Džamal Musijala. Nešto kasnije je Kaj Haverc pogodio prečku nagovestivši da se Piteru Gulašiju sprema katastrofa.

Zaista, poetično su izgledali Nemci u fazi napada, a posebno je bio inspirisan Džamal Musijala koji je u 58. minutu postigao izvanredan gol nakon što je sam istrčao 70 metara dugu kontru. Napadač Bajerna je imao tri asistencije uz taj pogodak i poneo epitet igrača duela. Pratili su golovima još Florijan Virc i Aleksandar Pavlović.

Tako neka nova Nemačka bez Tonija Krosa, Tomasa Milera i Manuela Nojera kreira lepu uvertiru za budućnost.

Dosta teži zadatak imali su Holanđani koji su u Ajndhovenu pobedlili Bosnu i Hercegovinu rezultatom 5:2 (2:1).

Džošuza Zirkze je posle 13 minuta doneo prednost domaćima, a Ermedin Demirović poravnao je u 27. No, u nadoknadi prvog dela meča Tiđani Rejnders ponovo vraća vođstvo u korist ekipe Ronalda Kumana. Kodi Gakpo je povisio na 3:1, a nadu Bosni i Hercegovini donosi Edin Džeko u 73.

Ipak, ubrzo su im svi snovi srušeni pošto je Vut Veghorst 15 minuta po ulasku u igru postavio 4:2, a nedugo zatim je bilo i 5:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke