Holandiji nedovoljan ni poklon Nemaca, remi po ukusu Španije

Autor: Aleksandar Golubović
subota 27.03.2021.
23:00
Izvor: Sportske.net

Bez golova u derbiju.

EPA-EFE/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Povezane vesti


Mlada fudbalska reprezentacija Holandije nije uspela da sačuva gol prednosti protiv Nemačke odigravši 1:1 u mađarskom Šekesfehervaru u meču 2. kola grupe A Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Strelac vodećeg gola za "lale" bio je napadač Rome na pozajmici u Red Bul Lajpcigu Džastin Klajvert, koji je u 48. minutu iskoristio katastrofalnu reakciju golamana Nemačke i lagano poslao loptu u mrežu.

Prethodno je Dani de Vit pred kraj prvog poluvremena pogodio stativu za "lale".

U nastavku je sve išlo ka tome da će Holandija sačuvati gol prednosti i uzeti važna tri boda, ali ih je u tome omeo mladi napadač Anderlehta Lukas Nmeka, koji je u 84. minutu doneo izjednačenje Nemcima i prvo mesto u grupi sa istim brojem bodova kao Rumnija.

Primljeni gol je Holandiju košta prva dva mesta, pa će poslednje kolo dočekati sa dva boda manja od selekcija koje se nalaze na mestu koje vodi u četvrtfinale.

Za tri dana ih očekuje duel sa Mađarskom i nadaju se da ishod duelam Nemačke i Rumunije njima ići na vodenicu.

U drugom meču dana Španija i Italija odigrale su nerešeno 0:0 na stadionu "Ljudski vrt" u Mariboru, a ovaj remi više je odgovarao "crvenoj furiji" koja u poslednje kolo ulazi sa četiri boda, dva više od današnjeg rivala i Češke.

Upravo će joj protiv Čeha biti dovoljan i remi kako bi izborila plasman u četvrtfinale.

Meč je protekao u veoma nervoznoj igri i čak tri crvena kartona. Prvo je Đanluka Skamaka u 86. minutu zaradio isključenje nakon drugog žutog kartona, a samo minut kasnije van igre izašao je i Oskar Mingueza, da bi nedugo nakon toga i Nikolo Ravelja dobio crveni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke