Horor Ronalda i Portugala u Ljubljani, Belingem u 95. spasio Engleze poraza od Belgije

Autor: Mladen Heleta
utorak 26.03.2024.
22:46
Izvor: Sportske.net

Danci lako sa Faranima.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Večeras su prijateljske utakmice odigrale tri selekcije koje će biti rivali Srbije u grupi C na Euru u Nemačkoj.

Engleska je na Vembliju odigrala 2:2 sa Belgijom, Slovenija je napravila veliko iznenađenje i u Ljubljani pobedila Portugal sa 2:0, dok je Danska na stadionu Borndbija savladala Farska Ostrva rezultatom 2:0.

Englezi su nakon "šamara" koji su u subotu u Londonu dobili od Brazila (0:1), sada zamalo dobili još jedan od Belgijanaca, pa će Geret Sautgejt Euro spremati pod velikim pritiskom.

Tilemans je doveo goste u vođstvo u 11. minutu, nakon velike greške golmana Pikforda.

Izjednačio je Ajvan Toni iz penala u 17. minutu, a Tilemans ponovo pogodio, na asistenciju Lukakua, za 1:2 u 36. minutu. Ovom pogotku je prethodila katastrofalna reakcija engleskog defanzivca Danka.

Engleska je napadala u nastavku i tek je u 95. minutu stigla do izjednačenja. Medison je proigrao Belingema, a sjajni fudbaler Real Madrida zatresao mrežu, za konačnih 2:2.

Slovenija je šokirala Portugal u meču koji je imao nesvakidašnju uvertiru. U glavnoj ulozi bio je Kristijano Ronaldo, koji Ljubljanu nikako neće pamtiti po dobrom.

Najpre je navijač hteo da ga udari ispred hotela, potom je na teren utrčao jedan fan koji je napravio selfi sa njim i prekinuo na kratko meč, a onda je pravi "hladan tuš" došao u 72. minutu.

Adam Gnezda Čerin je tada doveo Slovence u vođstvo. Samo 10 minuta kasnije, domaći su došli od 2:0, a strelac je bio Timi Elsnik.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na stadionu "Stožice", Ronaldo je pobesno, burno je reagovao prilikom izlaska sa terena, imao je nekom nešto da poruči, ali nije bilo jasno kome se tačno obraćao.

Danci su očekivano tukli Farane, golovima Hojberga u osmom i Daramija u 52. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke