Horor veče u Evropi - Turski huligani napali Dmitrovića i saigrača Srba!

Autor: Lazar Nikolić
petak 17.03.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Fiorentine gore prošao.

twitter
twitter

Povezane vesti

Dve nemile scene videli smo sinoć na evropskim utakmicama odigranim u Turskoj. Žrtve huligana Fenerbahčea i Sivaspora bili su srpski golman Marko Dmitrović, čuvar mreže španske Sevilje, i fudbaler italijanske Fiorentine Alesandro Bjanko.

Sevilja je kao gost izgubila od Fenerbahčea sa 1:0 u revanš meču osmine finala Lige Evrope, ali se zbog pobede u prvoj utakmici rezultatom 2:0 plasirala u narednu rundu. 

Utakmicu je obeležio incident koji se dogodio u 58. minutu kada su domaći navijači tvrdim predmetima gađali srpskog golmana Marka Dmitrovića, a jedan upaljač pogodio ga je u glavu i raskrvario ga. Seviljini lekari odmah su pružili pomoć čuvaru mreže, a on ostao na terenu do kraja utakmice.

Gore je prošao Alesandro Bjanko koji se sa Fiorentinom plasirao u četvrtfinale Lige konferencija. "Viola", za koju nastupaju čak trojica srpskih reprezentativaca Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Luka Jović, je kao gost savladala turski Sivas sa 4:1 uz pogodak Milenkovića, ali Italijani neće ovu utakmicu baš pamtiti po dobru.

Igrao se 62. minut kada su gosti poveli sa 2:1 golom Milenkovića, a odmah nakon toga huligan je ušao na teren i udario u glavu Bjanka, tom prilikom mu slomio nos, te došlo je do obilnog krvarenja.


"To što je Bjanko udaren, jednostavno je sramota. On nije ni video huligana kako dolazi, a sada ima slomljen nos. Publika je gurala svoju ekipu napred, međutim, ovaj potez je sve pokvario. Strašno je što je 20-godišnjak žrtva takvog nasilja u jednoj predivnoj večeri", rekao je nakon utakmice trener Fiorentinte Vićenco Italijano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke