Hrabri Nagelsman otključao Ćolov evropski sef, Lajpcig živi svoj san i ide na PSŽ!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 13.08.2020.
22:59
Izvor: Sportske.net

Još jedna završnica za infarkt!

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Fudbaleri Lajpciga plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su pobedili Atletiko Madrid rezultatom 2:1 (0:0) i tako zakazali duel sa Pari Sen Žermenom.

Strelci za Lajpcig bili su Dani Olmo i Tajler Adams, dok je za Atletiko pogodio Žoao Feliks iz penala. Utisak je da je Lajpcig zaslužio plasman u polufinale u kom će pokušati da nastavi da ispisuje istoriju i živi svoj san.

Po uvodnim minutima delovalo je da će ovo biti možda otvorenija utakmica nego inače kada je Atletiko u pitanju, no, ubrzo su oba tima shvatila da je ulog preveliki.

Najbolje šanse u prvom delu igre, na obe strane, videli smo u prvom kvartalu utakmice, tokom prvih dvadesetak minuta igre. Lajpcig je delovao opasnije, ali ipak je to Atletiko koji ume da se brani od Liverpula, Barselone, Bajerna, pa je tako Jan Oblak ipak bio bez onih najžešćih šansi.

Najizgledniju priliku u prvom poluvremenu, ipak, imao je Atletiko i to posle akcije Karaska sa Lodijem, kada je Belgijanac iskosa iz teške pozicije gađao prvi ugao i bio zamalo neprezican.

Ubrzo smo videli još jednu zanimljivu situaciju u kojoj je Saul pao u šesnaetercu, ali o penalu nije bilo ni govora, jer ostaje nejasno kako je zapeo i sapleo se.

Odnos snaga posle prvih 45 minuta ogledalo je Atletika pod palicom Simeonea - posed lote na strani protivnika oko 65%, po jedna solidna prilika na obe strane i to je sve.

Baner

Međutim, drugo poluvreme je bilo drugačije, jer jedan gol menja sve. Gol u mreži Atletika posebno, a ovaj put je pogodio Dani Olmo, koji se našao na pravom mestu i posle Sabicerovog centaršuta glavom pogodio za 1:0.

Delovalo je da Atletiko nema kreativnih rešenja kada odjednom mora da napadne, pa je i Simeone doneo jedinu logičnu odluku - Žoao Feliks je ušao u igru, šest minuta posle primljenog gola umesto Ektora Erere.

Upravo je Portugalac bio jedini koji je mogao da povuče ovaj Atletiko ka povratku i u 70. minutu je praktično iznudio jedanaesterac, pomerio je loptu u pravom trenutku, dobio udarac po nozi i školski pao za čist penal bez ikakve dvojbe sudija.  Žoao Feliks je i sam preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1.

Usledio je period kada su se i jedni i drugi plašili samo da ne prime gol, dakle, bez pravih akcija, a kamoli šansi.

I onda, pravi šok za Madriđane, u 88. minutu, Lajpcig je krenuo u napad kroz sredinu, potom je lotpa stigla levo do Anhelinja, koji vraća povratnu za Adamsa, a ovaj uz dosta sreće i promenu pravca vara Oblaka za novo vođstvo Nemaca!

Atletiko je u finišu krenuo na sve ili ništa, ali nije uspeo da dođe do izjednačenja, jednostavno, ne može uvek da prođe ovaj Ćolov fudbal, nažalost, on drugačije ni ne ume da pobeđuje, a večeras je morao da bude favorit i da to pokaže...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dimebag Darrell
Friday, 14.08.2020
08:47

Meni je tu najvise zao malog Felixa, fenomenalan igrac ali ne moze on nista da pokaze kod Simeonea u njegovom mega defanzivnom fudbalu. Treba da ode sto prije.

avatar
Mirjevac
Friday, 14.08.2020
00:25

Simeone umesto da sredi igru i da daje savete igracima, on uci sudiju kako da sudi i kome treba da daje kartone! kod Atletika slaba igra nema agresivnost, Lajpcik ih je nadmudrio sa njihovom igrom, Lajpcik je igrao Simeonovu igru i uspeo je! Simeone i njegovi igraci su se opustili, misleci ako su pobedili Liverpul onda ce moci sve druge, ali nije bbas tako, danas mnogi klubivi igraju fudbal! Zato Astalavista Simeone i Astalavista Atletiko!

avatar
Dr . Nedeljkovic
Friday, 14.08.2020
00:01

Zasluzi je Atl. Madrid da ispadne . Cuvas ceo mec Feliksa i Moratu na klupi i igras defanzivni fudbal . Sta mozes da ocekujes ? Pa protiv Liverpula ih je usr... , ne moze 2 puta . Svak cast Lajpcihu na prolazu ,zelim im da igraju finale
.

avatar
deki trbic
Thursday, 13.08.2020
23:43

Realno RLB je bolji bio, pokazao dosta vise od ATM-a

avatar
Liga BBVA
Thursday, 13.08.2020
23:06

Izbaciš Liverpool i ispadneš od Lajpciga - to mogu samo Simeone i Atletiko. Lajpcig je za njih bio mnogo gori žreb nego da su dobili PSG.

avatar
MunzeKonza
Thursday, 13.08.2020
23:06

Jos da Bajern ocita lekciju Barseloni... Nemacki klubovi su trenutno iznad Spanskih, ali vratice se za koju godinu Real i Barsa na vrh Evropskog fudbala. Hala Madrid!

avatar
dock
Thursday, 13.08.2020
23:06

Hahahahaha, pa ovaj Colo veze s mozgom nema. Lajpcig je tako ocajan tim u napadu da je to tuga, a opet im zabiju dva komada. Onaj Umpa....kano ili kako vec, covek je zver. Uzasna tekma.

avatar
LUZERPOOOL
Thursday, 13.08.2020
23:01

Bravo za Lajpcig. PSG osvaja LS....

avatar
MunzeKonza
Thursday, 13.08.2020
23:03

Pored ozbiljnog Bajerna? Jel si lud?

avatar
crno-crveno
Friday, 14.08.2020
00:09

Sto se tice psg ako prodje lajpcig dosta im je ono sinoc je bilo cisto brukanje. Imaju srece sto su dobili laksu stranu ali su inace tropa.

avatar
adidas forever
Thursday, 13.08.2020
23:00

Tipično za Čola Simeonea kada je favorit, samo što mu se ovaj put to osvetilo. Nedovoljno zalaganja, nedovoljno agresivnosti i to je u ovoj utakmici bilo sasvim dovoljno za ispadanje.