Hrabri Velež grabi ka plej-ofu, zaslužio je i pobedu u Švedskoj!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.08.2021.
20:42
Izvor: Sportske.net

Veležov evropski san traje i dalje...

EPA-EFE/ADAM IHSE
EPA-EFE/ADAM IHSE

Povezane vesti

Ekipa mostarskog Veleža možda je i najprijatnije iznenađenje ovog leta u evropskim takmičenjima, s obzirom da su se posle 33 godine u velikom stilu vratili na evropsku scenu.

Da ovog leta mogu mnogo na putu ka grupnoj fazi Lige kionferencija, pokazali su u prošlom kolu kada su eliminisali atinski AEK, a sada su na dobrom putu da iz daljeg takmičenja izbace i švedski Elfsborg!

Večeras su kao gosti u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija remizirali protiv Elfsborga, rezultatom 1:1, pa će u revanšu na sarajevskoj Grbavici imati istorijsku šansu za plasman u plej-of.

Iako su gostovali, Mostarci su večeras imali veliku podršku svojih navijača sa tribina, što im je dalo dodatnu energiju na terenu.

Velež je poveo golom Slaviše Radovića u 32. minutu, a domaćin je izjednačio samo dva minuta kasnije golom Frika. Bilo je još uzbuđenja u prvom poluvremenu, pa je možda i neočekivano što je 1:1 ostao i konačan rezultat, a u nastavku je Velež bio bliži pobedi.

Tokom drugog poluvremena Mostarci su bili opasniji, konkretniji, nisu čuvali remi, već su konstantno pokušavali da dođu i do drugog gola. Pokušavali su Ovčina, Zajmović, rezervista Radovac, ali su bili zamalo neprecizni, pa je Elfsborg ostao neporažen.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke