Hrvati postavljaju domaći zadatak, prosek gledanosti kakav Super liga Srbije može samo da sanja!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 06.03.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Daleko smo od njih...

hajduk.hr
hajduk.hr

Povezane vesti

Često fudbalski zaljubljenici kod nas kažu da bi Super liga Srbije bila mnogo bolja da su stadionu puniji.

Da li bi publika trebalo da dolazi na utakmice da bi ih poboljšala ili da uživa u njima na vama je da procenite, tek u Hrvatskoj su se poklopile obe stvari i ona treća, potpuno neizvesnost u takmičenju..

U komšiluku nikada nije bilo zanimljivije nego li u akutelnoj sezoni HNL-a. Akutelni višegodišnji šampion Dinamo iz Zagreba bori se za ostanak na tronu sa sjajnom Rijekom i euforičnim Hajdukom iz Splita koji čeka na zvanje najboljeg u zemlji više od punoletsva.

Rijeka je trenutno lider šampionata sa 53 boda, Hajduk ima jedan manje, a Dinamo 48, uz utakmicu manje. Do kraja je ostalo još 11 kola, a nezahvalno je prognozirati pobednika u ligi koja broji svega 10 klubova i nijedna utakmica nije unapred dobijena, ako izuzmemo poslednji Rudeš koji ima svega sedam bodova.

Koliko je HNL zanimljiv dovoljno govori prosek gledalaca na utakmici, a on je za ovdašnje standarde neverovatnih 5468.

Želeli smo da ovu brojku uporedimo sa Super ligom Srbije, ali na zvaničnom sajtu našeg elitnog takmičenje ovakve statistike nema, a ono što smo sigurni da je brojka daleko, daleko manja.

Naprotiv, samo je šestostruki šampion Crvena zvezda iznad proseka HNL-a, dok ostalih 15 klubova na svom stadionu nemaju ovoliku podršku.

Zasigurno bi i lider na tabeli Partizan bio u egalu ili bolji od hrvatskog proseka, ali su najvatrenije pristalice crno-belih odlučile da bojkotuju mečeve u Humskoj, pa ni ekipa Igora Duljaja nema toliku podršku kod kuće.

Osim Zvezde i Partizana i Pazarci umeju dobrano da popune tribine, dok je iluzorno pričati o broju gledalaca na ostalim stadionima širom Srbije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke