Hrvati pozvali Murinja, tema je bila samo jedna

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 25.03.2021.
19:50
Izvor: Sportske.net

Portugalac insistirao na dovođenju Modrića.

 EPA-EFE/Shaun Botterill
EPA-EFE/Shaun Botterill

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić izjednačio je u sredu uveče rekord sa Darijom Srnom po broju nastupa za "vatrene" što je bio singal da mišljenje da i Žoze Murinjo, koji je pre nepunih devet godina insistirao na njegovom dolasku u Real Madrid.

Akutelni trener Totenhema je u hvalospevima govorio o 36-godišnjem fudbaleru čije prisustvo na terenu nije pomoglo vicešampionu sveta da izbegne poraz u Sloveniji.

"Insistirao sam da Modrić pređe u Real jer je imao sve karakteristike koje su mi bile potrebne. OSvojio je Zlatnu loptu, nemojmo ga porediti ni sa kim", rekao je Murinjo za Sportske novosti.

Modrić je nadživeo Murinja u Madridu, a ove godine se navršava decenija i po od kad je debitovao za Hrvatsku.

"Luka je tehnički potkovan, sa vizijom i čitanjem igre. Poseduje izuzetnu moć u donošenju odluke, brzini razmišljanja, slanja dugih ui kratkih lopti, presinga i postizanja golova sa distance", rekao je Murinjo.

Portugalski stručnjak je naglasio da je Luka veliki profesionalac koji važi za povučenog i porodičnog čoveka i da je kroz sve ove godine uspeo da zadrži umerenost.

Pre tri godine je srušio niz Lionela Mesija i Kristijana Ronalda u osvajanju Zlatne lopte što je bio prvi fudbaler posle Kake 2007. godine kojem je to uspelo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke