Hrvati pronašli rešenje za izlazak iz krize - Pozvaće Francuza?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.10.2023.
23:23
Izvor: Sportske.net

Naravno, ima hrvatske korene.

EPA-EFE/Wolfgang Rattay
EPA-EFE/Wolfgang Rattay

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske nalazi se u nezavidnoj situaciji kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

"Vatreni" su trenutno tek treći u grupi D, imaju 10 bodova, baš koliko i drugoplasirani Vels, ali i lošiji međusobni skor od ove ekipe. Zbog toga će morati da čekaju kiks Velšana u poslednja dva kola kako bi ugrabili šansu za direktan plasman na EURO, u suprotnom će morati svoju šansu da traže kroz baraž.

Selekcija koju sa klupe predvodi Zlatko Dalić izgubila je obe oktobarske kvalifikacione utakmice protiv Turske kod kuće i Velsa u gostima, a izlazak iz krize potražiće u inostranstvu.

Naime, kako pišu mediji u Hrvatskoj, selektor Dalić blizu je odluke da na naredno okupljanje reprezentacije pozove 29-godišnjeg vezistu francuskog Lansa Adrijena Tomasona.

Tomason je rođen u Francuskoj, otac mu je poreklom Šveđanin, dok mu je majka Hrvatica, zbog čega ima pasoš ove države.

To će Hrvati hteti da iskoriste, a Tomason je javno izjavio da ne bi imao ništa protiv da obuče "kockasti" dres, pre svega zbog dede sa majčine strane.

"Moj deda, mamin otac, naučio me fudbalu. On itekako voli sport, a baš zbog njega postao sam fudbaler. Kada bih morao birati između Francuske i Hrvatske, jasno da bih izabrao Francusku, ali pristao bih zaigrati i za Hrvatsku, budem li u njihovim planovima", rekao je još prošle godine Tomason.

Tomason je ove sezone odigrao 10 utakmica za Lans i postigao jedan gol, onaj u Ligi šampiona protiv Arsenala u pobedi od 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke