Hrvati veruju Daliću, na klupi "vatrenih" do 2024!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 08.12.2021.
13:55
Izvor: Sportske.net

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić vodiće tu selekciju do 2024. godine pošto je danas produžio ugovor sa tamošnjim fudbalskim savezom.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

"Puno sam puta istakao da za mene nema veće časti od vodjenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato nisam dvoumio kada mi je HNS predložio nastavak saradnje", rekao je Dalić, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Hrvatske.

"Proteklih nekoliko meseci me uverilo da smo na pravom putu, osećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osveženom Hrvatskom nastavimo da pravimo velike rezultate i tako uveseljavati naš narod", dodao je on.

Dalić je istakao da je uveren u uspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

"S obzirom na to da je domaćin Nemačka, uveren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je neverovatan motiv za dalji rad", izjavio je Dalić.

On je preuzeo Hrvatsku 2017. godine i uspeo je da je odvede na Svetsko prvenstvu u Rusiji gde je na kraju stigla do finala.

Dalić je potom uspešno prošao kvalifikacije za EURO 2020, gde je izborio drugi krug takmičenja, a potom je postao prvi hrvatski selektor koji je izborio tri velika takmičenja, osvojivši prvo mesto u Grupi H u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izmedju tih kvalifikacija, Dalić je sa nacionalnim timom dva puta izborio ostanak u elitnoj grupi Lige nacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke