Hrvati za osam minuta rasprodali novi stadion u Osijeku

Autor: Mladen Heleta
utorak 03.10.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Turke čeka 13.000 navijača.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Hrvatske će 12. oktobra dočekati Tursku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a utakmica će se igrati na novom stadionu u Osijeku, koji je rasprodat u rekordnom roku.

Slobodna prodaja ulaznica počela je danas u 15.28 časova. Već posle osam minuta sve su kupljene.

"Prema očekivanjima, interesovanje za utakmicu Hrvatska – Turska višestruko je nadmašio kapacitet stadiona Opus Arena od 13.000 gledalaca za ovu utakmicu pa su sve dostupne ulaznice prodate u razdmaku od 15:28, kada je krenula prodaja, do 15:36. U prodaji su bile ulaznice za sve četiri tribine, s tim da je pet posto kapaciteta rezervisano za navijače turske reprezentacije. Koliko nas raduje takav interes navijača, istina je da je kapacitet Opus Arene premali za sve koji su ovom prilikom poželeli da gledaju Vatrene. Zbog toga je i doneta odluka da se najvernijim navijačima, njih 1.000 sa najviše utakmica u poslednjih pet godina, omogući kupovina ulaznica u pretprodaji, pri čemu je većina to pravo i iskoristila", objavio je HNS.

U Osijeku će na klupi Turske debitovati novi selektor Vinćenco Montela.

Hrvatska je lider grupe D sa 10 bodova iz četiri meča, dok Turska ima isti broj bodova, ali iz pet utakmica. Jermenija i Vels imaju po 7 bodova, dok je Letonija bez bodova. 

Plasman na EURO obezbediće dve najvolje ekipe u grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke