"Hrvatski" derbi pripao Volfsburgu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 08.11.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net

"Vukovi" zasluženo trijumfovali.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Fudbaleri Volfsburga savladalis u Borusiju Dortmund sa 2:0 u 14. kolu nemačke Bundeslige.

U duelu dva hrvatska trenera, Nika Kovača sa jedne i Edina Terzića sa druge strane, trijumf je odneo iskusniji Kovač.

Igrao se šesti minut kada je posle kornera Arnolda Bornau glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo se našao štoper Miki Van de Ven i smestio loptu u mrežu.

U nastavku prvo dela bilo je puno prilika da se rezultat promeni. Ofanzivac Dortmunda Malen bio je izuzetno raspoložen za igru, ali je golman domaćih Kastels u dva navrata odbranio njegove udarce.

Fantastičnu priliku da udvostruči prednost Volfsburga imao je Marmuš u 40. minutu, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gol. Pet minuta kasnije vrlo zanimljivo prvo poluvreme upotpunio je defanzivac Dortmunda Zile koga je stativa sprečila da izjednači rezultat.

Započeli su gosti još angažovanije u nastavku, ogromnu priliku posle 10 minuta u drugom delu propustio je mladi napadač Mukoka, njegov udarac glavom fantastično je odbranio Kastels.

Sve je moglo biti rešeno u 74. minutu kada je Kaminski pronašao prostor za udarac sa ivice kaznenog prostora i šutirao neprecizno. Već u sledećem napadu odličan pokušaj Gereira zaustavio je maestralni Kastels.

Konačan rezultat postavio rezervni napadač Volfsbruga Lukas Nmeča u drugom minutu sudijske nadoknade na asistenciju Vimera.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke