I Alegri bio pred odlaskom, ali gazda ima druge planove! Šta čeka Juve?

Autor: Boris Jovanović
sreda 30.11.2022.
08:24
Izvor: Sportske.net

Šta su naredni koraci?

 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Maks Alegri je ponudio ostavku i bio spreman da ode sa Andreom Anjelijem i ostatkom borda, ali je sada već bivši predsednik odbio da prihvati ponudu trenera, jer i on, ali i vlasnik Džon Elkan smatraju da bi to poremetilo tim. Dakle, Maks ostaje kao i Čerubini, dva glavna čoveka sportskog sektora imaju zadatak da se bore na terenu.

Cilj je nastavak serije koja je započeta pre Mundijala, Alegri je zvao sve igrače da ih uveri da ostavka kompletne uprave ne znači ništa, kada je u pitanju sportski deo, već je stigao novi direktor Skanavino, a sve su veče šanse da Alesandro Del Pjero postane počasni predsednik dok će klub voditi Đanluka Ferero, ekonomista i jedan od ključnih ljudi kompanije EXOR.

Juventus ima 250 miliona gubitka, ali su Elkani spremni na novu injekciju kapitala, jednostavno imaju mnogo novca i sada žele da direktnije učestvuju u rukovođenju kluba preko svojih bliskih ljudi.

Neće biti lako, tim pre što istraga visi nad klubom, Juventus bi mogao da plati ogromnu kaznu, da bude sankcionisan oduzimanjem bodova, ali i u nekom scenariju izbacivanje iz lige.

Čuju se i glasovi iz drugih zemalja pre svega Španije, od strane Tebasa tamošnjeg predsednik lige da Juventus bude izbačen iz Evrope zbog finansijskog fer-pleja.

Stvar je tek na početku, ali jasno je i da klub odlaskom uprave pokušava da se distancira od onoga što je rađeno, što će teško uspeti da izvedu. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.