I Italijani na listi, izbor iz kupa!

Autor: Darko Mitrović
petak 05.08.2022.
14:49
Izvor: Sportske.net

Evo šta smo izabrali za vas…

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Italijanski šampionat počinje za nedelju dana, ovog vikenda na programu su utakmice kupa, veliki timovi će se uključiti tek u osmini finala, ali od petka do ponedeljka u akciji će biti i prvoligaši, podsetimo, prvih osam timova iz Serije A prošle godine ide direktno među najboljih 16 klubova.

Kostur je napravljen, a prošlog vikenda odigrana je preliminarna runda posle koje su se žrebu priključila poslednja četiri tima, trećeligaš Feralpi Salo i članovi Serije B, povratnici Modena, Bari i Palermo.

Izdvojićemo nekoliko parova za vikend:

Modena - Sasuolo

Ovo je praktično lokalni derbi, dok nisu izgradili "Mapei", fudbaleri Sasuola igrali su na "Bralji". Crno-zeleni su ostali bez Skamake koji je prodat Vest Hemu, ali su, makar za sada zadržali ostale zvezde predvođenje Mimom Berardijem, doveli su par Južnoamerikanaca kao i norveškog reprezentativca Torstveda. Dionizi neće mnogo menjati, već u pripremnom periodu nazire se pravi Sasuolo, pa bi Modena koja je dovodila igrače kao na traci ovog leta mogla da doživi ubedljiv poraz u komšiluku.

Specija - Komo

Ovde biste mogli da probate sa iznenađenjem, ne samo zbog Fabregasa, nismo sigurni da li će igrati, već ambicija koma. Njihovi indonežanski vlasnici su među 100 najbogatijih porodica na svetu, podigli su ih iz četvre lige i to ispod radara, radeći pametno, odluke su prepustili ljudima koji se razumeju, jer sama porodica Hartono koja je bogatstvo napravila na cigaretama, o fudbalu ne zna ništa, vole badminton. No, kako rekosmo imaju solidan tim, možda to bude dovoljno da ostanu neporaženi u Liguriji. Specija je ostala bez Tijaga Mote, novi trener Goti je radio u Udinezeu, kup im je poslednje na pameti probaće svim silama da ponovo pobede prognoze i ostanu u ligi.

Piza - Breša

Toskanci nisu uspeli da se posle više od 30 godina vrate u Seriju A, nisu prošli baraž, ali neće odustati. I dalje imaju sasvim solidan tim, iskusni Rolando Maran dobio je nekoliko pojačanja i mada nema mnogo zvučnih imena, igrali su dobar fudbal. Na "Arenu Garibaldi" stiže Breša, sa Pepom Klotetom na klupi, timom koji je bio peti, ali ne deluje kao kandidat za visok plasman, mada "Rondinele" nikada ne smete otpisati. Ipak, bazirano na kvalitetu i mećevima prošle godine kao i igrama Pizana u pripremnom periodu, domaćin je bliži pobedi.

Monca - Frozinone

Monca je u naletu, Berluskoni i Galijani su za četiri godine iz treće lige stigli u Seriju A, pojavljivala su se razna zvučna imena, ali neće biti ogromnih ulaganja. Klub iz okoline Milana je do sada doveo Ranokiju, Sensija, Alesija Kranja iz Kaljarija, već imaju solidan tim i svakako su mnogo jači od Frozinonea. Drugoligaš iz regiona Lacija je igrao ispod očekivanja, Fabio Groso će pokušati da ih vrati u elitu, obično igraju napadački fudbal, pa bismo možda mogli potražiti golove u ovom meču. Prošle godine u Seriji B u dva meča ovih timova videli smo deset golova!

Verona - Bari

Ovde ćemo probati iznenađenje. Razlog je činjenica da je Verona dosta promenila, da su naplatili sezonu, Tudor je otišao u Marsej, a novi trener je Ćofi koi mu je bio asistent. Tu se "Skaljeri" nadaju kontinuitetu, ali igraće u Ligi Konferencija koja je mnogo važnija, plus čekaju da prodaju neke igrače poput Simeonea, možda i našeg Ilića ako stigne neka nepristojna ponuda. Ovo bi trebalo da bude sezona pada, Bari se vratio u Seriju B, euforija je velika, ko zna, možda bude dovoljno da ostanu neporaženi na "Bentegodiju". Ne verujemo ni da će biti mnogo golova. 

Kompletnu ponudu AdmiralBet-a za mečeve italijanskog kupa možete da pronađete OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke