I neko iz Arsenala da osvoji titulu prvaka...

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 23.05.2021.
14:10
Izvor: Sportske.net

Nova slaba sezona "tobdžija".

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Verovali su da mogu više, deluju kao da mogu više, ali... Arsenal nije bio dovoljno dobar ni ove sezone i slaba uteha će im biti eventualni plasman u Ligu konferencija!

Od odlaska Arsena Vengera, Top4 zvuči kao bajka. Došli su do polufinala Lige Evrope ove sezone, nadali se da mogu do trofeja koji bi im doneo Ligu šampiona, međutim, zakucali su se u "žutu podmornicu".

Današnja pobeda nad Brajtonom mogla bi da im donese izlazak u Evropu i to u novo takmičenje Ligu konferencija. Za sada, Totenhem drži to mesto, ali "pevci" mogu i do bolje pozicije ukoliko slave nad Lesterom, a Vest Hem izgubi od Sautemptona.

No, vratimo se Arsenalu, ekipi koja ove sezone u svojim redovima ipak ima dvojicu prvaka. U pitanju su Tomas Parti i Lukas Toreira, kojima će pripasti odličje za tri, odnosno 19 odigranih utakmica u dresu Atletiko Madrida ove sezone, pre nego što su se preselili na "Emirejts". 

Transfer Tomasa Partija je bio nešto čemu su se navijači "tobdžija" nadali da će im omogućiti visok plasman i mir u veznom redu, ali nije ispalo tako.

"Iskreno, ne bih mu poželeo da dođe u Arsenal. Sa Atletikom bi barem imao sigurnu Ligu šampiona", kazao je selektor Gane Čarls Akonor kada je bila aktuelna priča o eventualnom transferu.

Parti je podbacio, uostalom, kao i ostatak ekipe, izuzev pojedinih mladića poput Bukaja Sake, Kirana Tirnija ili Emila Smit-Roua, čiji je potencijal bio vidan i na njima je tek da pokažu šta umeju.

Reprezentativac Gane je odigrao 23 meča za Arsenal u Premijer ligi i uprkos tome što je u dresu Simeonovog tima uspevao povremeno da se pojavi i postigne odlučujući gol, nije se upisivao u dresu kluba iz Londona. Nije to njegov posao, naravno, s obzirom na to da je defanzivni vezni, ali se potpuno uklopio u sivilo Arsenala i ove sezone. Doduše, imao je nekoliko pehova sa povredama, pa je tako propustio 17 utakmica, ali ni kada je bio na terenu, nije bilo balansa.

Lukas Toreira se barem vraća u Atletiko, za Partija, baš kao i za ekipu Arsenala, potreban je potpuni reset.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke