I Seltik ima svog Žotu, Fradi može da pakuje kofere

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.10.2021.
18:19
Izvor: Sportske.net

Nada i dalje tinja na "Seltik parku".

EPA-EFE/ROBERT PERRY
EPA-EFE/ROBERT PERRY

Povezane vesti

Fudbaleri Seltika savladali su Ferencvaroš pred svojim navijačima sa 2:0 (1:0) u utakmici 3. kola grupne faze Lige Evrope.

Bili su i jedni i drugi pod imperativom pobede, kako bi sačuvali svoje nade za plasman u narednu rundu, ali to će za Seltik i dalje biti veoma teška misija, dok je za mađarski tim - nemoguća.

Nakon prvog poluvremena bez golova, otvorilo se u nastavku. Seltik je bio bolji tim, nisu stvarali pregršt prilik,  imali pomalo i sreće, što je sve rezultiralo njihovim pogocima.

Glavni akter duela definitivno je bio mladi krilni napadač Žota. Osim što deli prezime sa nešto iskusnijim i popularnijim zemljakom iz Liverpula, poseduje i magiju u nogama. Bio je protagonista kontranapada iz kojeg se izrodio gol Furuhašija u 57. minutu. Poslao je predivan pas između odbrambenih igrača Fradija za Japanca koji je odlično prihvatio loptu i prosledio je u mrežu.

On je kreirao i šansu za Trnbula u 81. minutu, koji je uz dosta sreće duplirao prednost svoje ekipe. Između dva gola, Seltik je imao i penal, ali Mekgregor je katastrofalno šutirao i Dibus je to lako odbranio. 

Mogao je Žota i sam da se upiše, no u nadoknadi vremena nije imao koncentracije da završi sjajnu šansu u kojoj se našao.

Nadaće se Seltik porazu nekoga od vodećeg dvojca u četvrtak, pre svega, Betisa, sa kojim imaju izglednije šanse u borbi za drugo mesto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke