Iako matematički nije gotovo, Tuhel javno čestitao titulu Leverkuzenu!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 31.03.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Samo "svetsko čudo" još može da pomogne Bajernu.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Trener Bajerna iz Minehna Tomas Tuhel rekao je da je posle jučerašnjeg poraza od Borusije iz Dortmunda, njegova ekipa izgubila šampionsku titulu u Bundesligi.

Bajern je u Minhenu poražen od Dortmunda rezultatom 0:2 i zaostaje 13 bodova za vodećim Bajerom iz Leverkuzena, sedam kola pre kraja Bundeslige.

Leverkuzen nema poraz na 39 utakmica u svim takmičenjima ove sezone i potrebne su mu još tri pobede, bez obzira na ostale rezultate, da osvoji svoju prvu šampionsku titulu u Bundesligi.

Upitan da li su izgubljene nade za titulu, Tuhel je za "Skaj Nemačka" rekao: 

"Naravno. "Posle ove utakmice, ne možemo ništa da kažemo. Koliko je to sada bodova? Čestitam Leverkuzenu", naveo je Tuhel.

Bajern je 2016. godine bio prvi klub koji je osvojio četiri uzastopne šampionske titule u Nemačkoj, a zatim je uvećao rekord tako što je osvojio svaku titulu od tada - 11 uzastopnih.

Bajer Leverkuzen ima 23 pobede i četiri remija u prvenstvu i blizu je prve titule u istoriji. Ovaj klub je 1997, 1999, 2000, 2002. i 2011. godine bio vicešampion države, a 2002. godine izgubio je u finalu Lige šampiona i Kupa Nemačke.

Bajernu ostaje nada da možda može da postane šampion Evrope ove sezone. U četvrtfinalu Lige šampiona ga čeka dvomeč sa Arsenalom.

Šta god da se desi u Ligi šampiona, Tuhel će u junu sigurno napustiti klupu Bajerna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke