Ibra nije ispunio "obećanje", Gvardiola prošao bez batina!

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.07.2024.
07:44
Izvor: Sportske.net

Sećanje na nekadašnje pretnje Šveđanina...

EPA/ALI HAIDER
EPA/ALI HAIDER

Povezane vesti

Sećate se verovatno sage, odnosno nesrećnog boravka Ibrahimovića u Barseloni. Proveo je godinu dana u Kataloniji, nije se naigrao, optuživao je Gvardiolu da je kukavica i da ga je žrtvovao. Na kraju je zapretio da će tući Pepa gde god ga bude video van Katalonije.

U autobiografiji je napisao da ga je Gvardiola učinio gorim nego što jeste, da je prestao da priča sa fudbalerom, da je mnogo lošiji čovek od Murinja koji sa druge strane bodri igrače i na njihovoj je strani.

"Kupili su Ferari, a onda su ga vozili kao da je FIAT", objasnio je svoje vreme u Barsi Ibrahimović.

Kaže i da nije ništa učinio čime bio zaslužio loš tretman kod Pepa koga ironično naziva "filozofom".

"Prestao je da govori sa mnom, napustio bi svlačionicu kada bih ja ušao. Nikada mi nije bilo jasno šta se desilo. Loš čovek, ne sme ljude da pogleda u oči", rekao je Ibra.

Kada je Barselona oklevala da ga pusti u Milan rekao je da će na prvom treningu u novoj sezoni nokautirati Gvardiolu, pritisak je urodio plodom, pa se vratio posle jedne sezone u Italiju.

Takođe, kada je odlazio, rekao je da će Gvardiolu pretući gde god ga bude video. Pričalo se da je Galijani sprečio pokojnog Ibrinog menadžera Mina Rajolu da fizički nasrne na Pepa na finalu Lige šampiona, kada je Barsa dobila Junajted u Rimu.

Mnogo je takvih priča, putevi su se Pepu i Ibri razdvojili posle samo sezone, i kasnije je pre svega Rajola vređao Gvardiolu nazivajući ga "psom", ali to Italijana nije sprečavalo da nudi igrače Sitiju.

Ibrahimović i Gvardiola su se sreli ovog leta u Americi, Milan je pobedio Siti, a "neprijatelji" su se zagrlili i progovorili par reči. Niko zbog glasne muzike nije čuo o čemu su pričali, Zlatan je na Instagramu napisao komentar "prijateljski meč".

Očigledno da je vreme učinilo svoje, 15 godina kasnije je oprostio nekadašnjem treneru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke