Ibra odabrao trenera za Milan, ako klub ne prihvati on će ekspresno otići

Autor: Mladen Heleta
subota 27.04.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Prekretnica.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Zlatan Ibrahimović se tokom sezone vratio u Milan i postao savetnik čelnika kluba.

Delovalo je da je to samo uvod za neku mnogo značajniju funkciju u sedmostrukom prvaku Evrope, ali izgleda da nije sve tako kao što je bilo najavljivano, jer se spekuliše da bi Zlatan već krajem ove sezone mogao da napusti Milan.

Razlog je taj što on ne oseća da mu je dozvoljeno da utiče na krupne odluke u klubu, a najveća u ovom momentu je ko će biti novi trener posle izvesnog odlaska Stefana Piolija.

Ibra je još pre nekoliko meseci imao jasnu želju da dovede Antonija Kontea, ali je ostao jedini u klubu koji je za tu ideju.

Sada je, kako javlja Medijaset, poručio upravi kluba da mu dozvoli da izabere trenera ili u suprotnom ide…

A taj novi trener bi, ako se pita Ibrahimović, bio Mark van Bomel.

Bivši reprezentativac Holandije trenutno radi kao šef stručnog štaba u belgijskom Antverpenu, a Ibrahimović ga vidi kao idealnu zamenu za Piolija.

Ibrahimović i Van Bomel su od januara 2011. do juna 2012. godine bili siagrači u Milanu, tada su uspostavili sjajan kontakt i već su obavili razgovor na temu dolaska Holanđanina.

Van Bomel je u karijeri samostalno vodio PSV i Volfsburg, a kao pomoćnik radio je u reprezentaciji Australije i Saudijske Arabije, dok je kao igrač, pored Milana, nastupao i za Fortunu Sitard, PSV, Barselonu i Bajern.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke