Ibrahimović osvojio Sardiniju, Milanova rutina protiv Kaljarija!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 18.01.2021.
22:37
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda "rosonera".

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Fudbaleri Milana zabeležili su rutinsku pobedu na gostovanju Kaljariju 2:0 u meču u kome se proslavio iskusni napadač Zlatan Ibrahimović, koji je postigao oba gola.

U poslednjem meču 18. kola Serije A "rosoneri" su gostovali na Sardiniji pod imperativom pobede nakon trijumfa Intera u derbiju protiv Juventusa.

To su i uspeli zahvaljujući sjajnom Ibrahimoviću.

Švedski napadač je već u sedmom minutu iskoristio penal koji je skrivljen nad njim i tako je na vreme utabao stazu gostima iz Milana na putu ka 13. pobedi u italijanskom šampionatu.

Lepu priliku u 37. minutu propustio je Davide Kalabrija koji je nakon rezonskog udarca sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu.

Sa minimalnom prednošću "rosonera" otišlo se na odmor, a već u 52. minut Ibrahimovićev instikt za gol ponovo je pronašao put do mreže nakon što mu je udarac levom nogom završio uz desnu stavivu.

Već tada je bilo jasno da će gosti sa severa Italije teško ispustiti prednost, a Ibrahimović je u 66. propustio priliku da reši sve pošto mu je golman Kaljarija odbranio udarac.

Tračak nade domaćem timu unelo je isključenje Aleksisa Selemekersa u 74. minutu.

Igrač više se osetio već u 82. minutu kada je Alberto Keri pogodio prečku, a lopta nije završila u mrežu samo zahvaljujući sjajnom refleksu Đanluiđija Donarume.

Sammo tri minuta kasnije Luka Kapiteli je imao dobar pokušaj, ali je on završio pored stative.

Milan se ovom pobedom vratio na tri boda prednosti u odnosu na glavnom konkurenta Intera, a naredni meč igraće već za pet dana u derbiju Lombardije protiv Atalante.

Kaljari je stigao do petog poraza u nizu i sada je samo na bod viška u odnosu na Torino, koji je najboljeplasirana ekipa u zoni ispadanja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke