Ibrino veče, Španci pokvarili učinak favorita, goleada u Mađarskoj i umalo podvig Makedonaca

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.03.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Još jedanaest mečeva u pet grupa odigrano je večeras u okviru kvalifikacija za Mundijal.

Beta/Pontus Lundahl/TT News Agency via AP
Beta/Pontus Lundahl/TT News Agency via AP

Povezane vesti

Grupa B

Švedska - Gruzija 1:0
Španija - Grčka 1:1

U Grupi B, ali i u čitavom večerašnjem programu, najveću pažnju izazvao je Zlaztan Ibrahimović, koji se posle nekoliko godina vratio u reprezentaciju Švedske.

Sa njim u timu, Šveđani su večeras na svom terenu savladali Gruziju sa 1:0, a Ibrahimović je trijumfu doprineo asistencijom za Klasona u 35. minutu meča, što se ispostavilo kao odlučujući trenutak utakmice.

Za to vreme, Španija je u Granadi odmerila snage sa Grčkom koja je uspela da osvoji veliki bod. Morata je u 33. minutu doveo Špance u vođstvo, pošto mu je Koke poslao dugu loptu u kazneni prostor, a napadač domaćih primio loptu na grudi, pa je sa pet metara ''zakucao'' pod prečku.

Ali, u 57. minutu greška Martineza koji je u poluvremenu zamenio Ramosa. Izgubio je loptu u svom kaznenom prostoru, a onda u pokušaju da interveniše, faulirao Masurasa i skrivio penal, koji je potom u gol pretvorio Bakasetas - 1:1.

Grupa C

Italija - Severna Irska 2:0

''Azuri'' su rutinski došli do prvih bodova u ovim kvalifikacijama. Na ''Tardiniju'' su savladali Severnu Irsku sa 2:0, a sav posao su završili u prvom poluvremenu. U 14. minutu Berardi je doveo Italiju u vođstvo, a konačnih 2:0 postavio je Ćiro Imobile u 39. minutu, na asistenciju Insinjea.

Grupa F 

Moldavija - Farska Ostrva 1:1
Škotska - Austrija 2:2

Saša Kalajdžić je u drugom poluvremenu meča u Glazgovu postigao dva gola za Austriju protiv Škotske, ali je to gostima bilo dovoljno samo za bod, pošto su domaći dva puta uspeli da izjednače, prvo preko Hanlija u 71, pa MekGina u 85. minutu, za konačnih 2:2.

Grupa I

Engleska - San Marino 5:0
Andora - Albanija 0:1
Mađarska - Poljska 3:3

Postavljalo se samo pitanje koliko golova će Englezi da postignu protiv San Marina, a oni su se večeras zaustavili na ''pet komada''. Već u prbih pola sata, mreža gostiju se tri puta tresla, a strelci su bili Vard-Praus u 14, Kalvert-Luin u 21. i Rahim Sterling u 31. minutu meča. U nastavku, Kalvert-Luin postiže svoj drugi gol u 53. minutu, a u finišu je Votkins postavio konačnih 5:0.

U Budimpešti goleada. Mađari su golovima napadačkoj tandema Salai-Šalai stigli do dva gola prednosti, Poljaci su za dva minuta, u 60. i 6. stigli do izjednačenja, pogocima Pjonteka i Jozvijaka, da bi domaći preko Orbana u 78. minutu ponovo stekli prednost. Ipak, kraj je kad kaže Levandovski, najbolji strelac Bundeslige i Bajerna je večeras svojim golom postavio konačnih 3:3 u 83. minutu.

Grupa J

Nemačka - Island 3:0
Rumunija - Severna Makedonija 3:2
Lihtenštajn - Jermenija 0:1

Nemci su već za prvih sedam minuta rešili pitanje pobednika protiv Islanda, lepim golovima Gorecke i Haverca, a trijumf je u 56. minutu potvrdio Gundogan za 3:0.

Zanimljivo je bilo u Ploeštiju, gde je Rumunija vodila sa 2:0, a Makedonci su golovima Ademija u 82. i Trajkovskog minut kasnije stigli do izjednačenja.

Ipak, već u 86. minutu Rumuni dolaze do pobedonosnog gola, a postigao ga je Hadži - 3:2.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke