Igra sudbine - Serhio Ramos apsolutni tragičar, Barsa srušila Sevilju!

Autor: Mladen Heleta
petak 29.09.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Teška pobeda.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Sevilju sa 1:0 na Monžuiku, svom privremenom domu, u prvoj utakmici osmog kola španske La Lige.

Tri boda šampionu Španije doneo niko drugi do Serhio Ramos, legenda Real Madrida i omraženi lik u Kataloniji, koji je u 76. minutu postigao autogol.

Barsa je sada lider na tabeli sa 20 bodova, ima bod više od Đirone i dva više od Reala, ali i meč više od ove dve ekipe, koje će se međusobno sastati u ovoj rundi. Sevilja je na 12. poziciji sa sedam bodova.

U prvom poluvremenu nije manjkalo uzbuđenja, igralo se u jakom tempu, Barsa je naravno dominirala u posedu i ozbiljno pretila preko Žoaa Feliksa, Levandovskog i rezerviste Fermina, koji je zamenio povređenog Rafinju.

Nije ni Sevilja bila naivna u fazi napada i imala je nekoliko veoma opasnih akcija iz tranzicije. Serhio Ramos je dominirao u defanzivi i istakao se sa nekoliko briljantnih poteza, kojima je otklanjao potencijalno obećavajuće napade Katalonaca.

U nastavku je Barselona pojačala pritisak, Sevilja je zbijena u svoj šesnaesterac, Levandovski i mladi Jamal su mogli do pogotka, Poljak je u 55. minutu imao kolosalnu šansu, ali lopta nije htela u gol.

Pritisak španskog prvaka nije popuštao i Sevilja je kapitulirala u 76. minutu, a nije morala. Feran Tores je sa leve strane ušao u sredinu i centrirao na drugu stativu ka Jamalu, mladić od 16 godina je probao da glavom spusti loptu u peterac, a na nju je u želji da otkloni opasnost naleteo Serhio Ramos i neoprezno je poslao u svoju mrežu, za autogol i 1:0.

U finišu je Barselona "preživela" priliku Hesusa Navasa i sačuvala stečenu prednost, dok je Serhio Ramos sjajnim blokom sprečio Levandovskog da postigne gol, ali će ipak ostati upamćen kao tragičar ovog susreta.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke