Igrač Atletika srušio Atletiko i doneo trijumf Barsi u derbiju!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 03.12.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Žoao Feliks heroj Katalonije.

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su Atletiko Madrid na Monžuiku sa 1:0 u velikom derbiju 15. kola španske La Lige.

Aktuelni šampion Španije je zasluženo slavio, bio je mnogo bolji tim, ali na kraju i uz dosta sreće. Sada se osamio na trećoj poziciji na tabeli sa 34 boda, što je tri više, uz meč više, od Atletika. Ispred su Real Madrid i Đirona, koji sa po 38 bodova dele prvo mesto.

Utakmicu je golom u 28. minutu rešio Žoao Feliks, igrač Atletika na pozajmici u Barseloni.

Barsa je silovito krenula u meč, napala je iz svih "oružja" i stvorila dve velike šanse u prva dva minuta.

Rafinja u je u prvom minutu očajno šutirao iz zicer pozicije, dok je Ermoso bio junak Atletika u drugom, kada je u odsudnom momentu izblokirao udarac Levandovskog i sprečio siguran pogodak.

Pritisak nije jenjavao, cela postava Atletika je "sela u krilo" Janu Oblaku, "obruč se sve više stezao" i ono što je bilo neminovno desilo se u 28. minutu.

Kunde povukao po desnoj strani, uposlio Rafinju, Brazilac krenuo ka sredini, pa odložio loptu za Feliksa, koji se ubacio sa levog boka i prelepim udarcem matirao Oblaka, za 1:0.

Portugalac je na taj način postigao gol protiv tima čiji je zvanično član i koji ga je pozajmio Barseloni.

Katalonci se tu nisu zaustavili i prosto je neverovatno kako prednost nije bila makar udvostručena do velikog odmora.

Pretili su ponovo Rafinja i Levandovski, a Žoao Feliks je mogao da se proslavi u 43. minutu, kada mu je Gundogan pripremio kolosalnu priliku, ali je Jan Oblak sjajno intervenisao.

Atletiko je samo nekoliko puta u prvom poluvremenu imao izlete na protivničku polovinu, Grizman je bio najaktivniji, ali gosti su bili daleko od gola.

U istom ritmu je počelo i drugo poluvreme.

Pritiskala je Barselona, a u 57. minutu je stativa bila saveznik Jana Oblaka i Atletika, posle prodora i udarca opasnog Rafinje.

Otvorio potom i Atletiko i stvorio lepu šansu u 61. minutu posle centaršuta Ljorentea sa desne strane. Morata je zakasnio da loptu sprovede u mrežu.

Domaćin je posle ove situacije imao još nekoliko akcija koje je mogao da materijalizuje, a onda je Atletiko krenuo u totalnu ofanzivu.

Najbliži golu je tim iz Madrida bio u 80. minutu. Bivši Barsin napadač Memfis Depaj je sjajno gađao iz slobodnog udarca, Penja je bravurozno odbranio, a pomogla je i stativa.

Izabranicima Ćavija Ernandeza se otvorio prostor za kontre, jer je Atletiko sve karte bacio u napad. Posle jedne u 85. minutu je Levadovski imao stopostonu priliku, ali je poslao loptu pored gola, kada je mogao sve da reši.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima. U 94. minutu, poslednjem u sudijskoj nadoknadi, zicer za Atetiko, Korea je šutirao, a rezervni golman Barse Penja izrastao u heroja, rame uz rame sa Feliksom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke