Igrači dali "korpu" klubu, šta će se desiti sa Interom?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 11.05.2021.
09:11
Izvor: Sportske.net

Kako se i očekivalo, igrači odbili predlog predsednika...

AP Photo/Luca Bruno, File
AP Photo/Luca Bruno, File

Povezane vesti

Kako se i pretpostavljalo, Ženg je naišao na nerazumevanje igrača, makar tako klub misli. Naime, predlog da se odreknu dve plate, igrači Intera nisu prihvatili. Niko od fudbalera ne želi da to učini kako bi pomogao klubu, a otkazana je i Konteova konferencija za štampu pred meč sa Romom koji nema rezultatski značaj.

U klubu su saopštili da je to njihova odluka, mediji spekulišu da Konte nije želeo da se pojavi pred novinarima, jer ne zna šta će na kraju biti sa zahtevima kluba i finansijskom situacijom.

Inter nema novac, mora da proda nekog igrača, rizikuje i da trener koji im je vratio titulu ode iz kluba pošto neće biti velikih pojačanja.

Interov drugi plan je bio da se smanje ugovori za narednu sezonu, o tome igrači ne žele ni da razmišljaju. Osim toga, oni traže garanciju da će trener ostati.

Čitava situacija je zamršena, sada navodno Ženg razmišlja da odloži problem. On će se sastati pojedinačno sa igračima kako bi ih ubedio da potpišu pristanak da se dve plate, novembarska i decembarska isplate tek sledeće sezone.

Kineski vlasnici su uzeli kredit od 250 miliona evra, ali samo deo će biti utrošen na Inter, Suning ima problema posle pandemije.

Sve u svemu, situacija brine navijače, posle istorijskog uspeha pojavili su se oblaci nad "Meacom", no svi se nadaju u neko rešenje. Svako podrazumeva ostanak Kontea i svih ključnih igrača, što klub ne može da garantuje pošto moraju da smanje fond za plate.

Marota je rekao da klub oko 70 d0 75% prihoda troši za plate i da je takva situacija neodrživa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke