Igrači pritiskaju Gvardiolu, hoće li ga slomiti?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 06.02.2022.
10:36
Izvor: Sportske.net

Za sada nema obećanja...

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Pep Gvardiola je duže u Sitiju nego u prethodnim klubovima, naime, u Barsi je bio četiri godine, u Bajernu tri, a na kraju ove sezone napuniće šest godina na klupi "Građana".

Ekipa se nalazi na putu kao odbrani krune, četvrte u poslednjih pet godina, Gvardiola ima ugovor još 16 meseci, tačnije do leta 2023. U klubu vlada strah da će otići, ili na kraju ove sezone, ili kada mu istekne ugovor.

Plan "B" je bio Arteta, pominje se i Poketino, ali u Sitiju veruju da će Pep ostati.

U bitku za trenera uključili su se i igrači koji pritiskaju Gvardiolu da ostane. Niko od njih ne veruje da bi posle 10 trofeja za pet sezona (plus ove koje će osvojiti u novoj sezoni) on mogao da ih ostavi.

U dogovoru sa klubom, većina tima je produžila ugovore, poslednji u nizu je Kanselo koji bi trebalo da ostane do 2027. kao i Griliš i Ruben Dijaš. DeBrujne, Bernardo Silva i Laporte imaju obavezu do 2025. a Ederson i Stons godinu dana duže. Dakle, osnova tima će dugo ostati i oni se nadaju da bi to moglo da utiče i na trenera. Engleski mediji pišu da tim pritiska Gvardiolu da se javno obaveže pred svlačionicom da neće otići, znaju da Katalonac uvek drži reč. 

Ali, on za sada to odbija, uz standardnu priču da treba završiti sezonu, veliki cilj je svakako Liga šampiona, u osmini finala igraju protiv Sportinga iz Lisabona, prošli su juče protiv Fulama u peto kolo kupa, a kako rekosmo, prednost na vrhu je devet bodova i teško je očekivati da ispuste prvo mesto.

Pep nema neke posebne planove za sledeći posao, samo je u pitanju zasićenje, nije zainteresovan za reprezentaciju Španije, pominjana je Holandija, ali i neki južnoamerički nacionalni tim, doduše Brazil, pre Titea. Verovatno će uzeti odmor, a on je navodno i skeptičan prema tome da se još dugo bavi trenerskim poslom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke