Igraju srca navijačima Lacija - Umetnik Sergej nacrtao, a Alberto i Pedro izveli remek-dela protiv Intera!

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.08.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Blistavi Lacio, glavobolja za Inzagija.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija pobedili su Inter na svom "Olimpiku" sa 3:1 (1:0) u derbi susretu 3. kola Serije A.

Loša utakmica Intera i mnogo energičnija ekipe Mauricija Sarija čiji tim u poslednjih sedam godina nije bolje otpočeo sezonu. Toplo je oko srca navijačima iz plavog dela Rima.

Utakmica nije obilovala prevelikim brojem prilika. Inter je izgledao bezidejno u brojnim navratima sa agresivnim Barelom i nepomičnim Romeluom Lukakuom koji je dvadesetak minuta pre kraja završio susret. 

Lacio je prvi poveo u 40. minutu kada je remek delo od asistencije izveo Sergej Milinković-Savić. Pas iz sredine terena, odmeren, preko odbrane Intera za Felipe Andersona koji nekarakteristično za sebe glavom uspeva da prevari Samira Handanoviča. 

S tim rezultatom se otišlo na pauzu, a po povratku - Inter poravnava. Najsnalažljiviji posle prekida bio je Lautaro Martinez koji je izbegao ofsajd i "ćušnuo" loptu u gol.

Ali, od tada je na terenu praktično postojala samo jedna ekipa koja je iole pravila razliku. Lacio je bio odličan, taj gol ih nije sputao, štaviše, dao im je vetar u leđa. Sergej je učestvovao u akciji i kod drugog pogotka svog tima. Proigrao je Pedra koji je poslao povratnu za Luisa Alberta, a Španac koji je ušao sa klupe poslao projektil u gol nepomičnog Samira Handanoviča. Izuzetan pogodak!

Pokušavao je Inter ponovo da poravna, ali novo slavlje usledilo je ipak za domaće navijače. Pedro, takođe rezervista, je prihvatio loptu na levoj strani kaznenog prostora, pomerio loptu udesno i ponovo "ukopao" Handanoviča za velikih 3:1.

Pevao je "Olimpiko", a kako i ne bi, kada je njihova ekipa, kao retko kad u poslednjoj deceniji, sjajno počela sezonu sa sedam poena iz prva tri kola. Nada o tituli i te kako tinja, zašto da ne...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke