Ihenačove nove majstorije, Lesterov preokret vredan Lige šampiona!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.04.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Nigerijac nastavio da rešeta, Lester na korak od elitnog takmičenja.

EPA-EFE/Adrian Dennis
EPA-EFE/Adrian Dennis

Povezane vesti

Fudbaleri Lestera pobedili su nakon preokreta ekipu Krisal  Palasa rezultatom 2:1 (0:1) u 33. kolu Premijer lige. 

Apsolutni heroj ekipe Brendana Rodžersa bio je ponovo Keleči Ihenačo, koji je najpre asistirao Kastanju, a onda u finišu pogodio za preokret.

Već u 12. minutu gosti su šokirali "lisice", Eze je asistirao Zahi, koji je izbegao ofsajd zamku i lako savladao Šmajhela za 0:1.

Lester je krenuo u totalnu ofanzivu, a u prvom poluvremenu je jedino uzbuđenje bilo kada su domaći u nadoknadi tražili penal, koji je "poništio" VAR.

Ipak, u drugom delu igre gledali smo potpuno drugačiju sliku, Lester je pokazao svoj pobednički karakter, a Keleči Ihenačo da igra svoj najbolji fudbal u karijeri.

U 51. minutu je sjajno prihvatio loptu u šesnaestercu, pravovremeno proigrao Kastanja koji lako pogađa za 1:1.

Usledio je niz šansi Lestera, a onda nova majstorija, u 80. minutu Ihenačo je bukvalno ni iz čega primio loptu u kaznenom prostoru, zalomio rivala i pogodio prvi ugao za veliki preokret.

Treba istaći da je heroj Lestera bio i Džoni Evans koji je sprečio čist pogodak Palasa, klizećim startom u poslednjem trenutku pred golom Šmajhela. 

Lester je večeras možda osvojio i ključna tri boda u borbi za Ligu šampiona, pošto je zadržao četiri boda prednosti u odnosu na Čelsi, a povećao je u odnosu na Vest Hem i Liverpul na sedam i osam bodova. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke