Iliev: ''Vlahović više nije onaj dečko kog sam poznavao''

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.02.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Italijanski novinari pozvali bivšeg sportskog direktora Partizana da prokomentariše aktuelne Vlahovićeve partije.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Od početka tekuće sezone, Dušan Vlahović je u dresu Juventusa upisao 25 nastupa, postigao 15 golova, uz tri asistencije, a proteklog vikenda je bio dvostruki strelac u pobedi nad Frozinoneom, takođe i asistent kod pobedonosnog gola u poslednjim trenucima meča (3:2).

Ipak, lošiji rezultati u prethodna četiri kola su značajno udaljila Juve od borbe za Skudeto, a kako na sve to gleda bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev, otkrio je italijanskim novinarima u razgovoru za ''TuttoJuve''.

''Dušan je uhvatio Juventus 'za ruku', u odličnoj je kondiciji i počeo je da konstantno postiže golove. Zaista sam zadovoljan periodom koji doživljava'', poručio je Iliev.

On naglašava da je Vlahović sada potpuno sazreo i da to više nije onaj tinejdžer koji je u Partizanu skrenuo pažnju na sebe pre nekih osam godina.

"Vidim ga kao zrelijeg u mnogim aspektima. On više nije dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao. Preuzima mnogo odgovornosti na terenu, on je lider i takođe je vodič za svoje saigrače. Ima karakter šampiona, uvek je imao izuzetnu fudbalsku drskost. Posle nekih poteškoća koje je doživeo, sada postaje igrač kakvog smo svi očekivali'', objašnjava Iliev, a zatim je detaljnije objasnio na koje poteškoće misli.

"Mislim da zbog povreda, ali i zbog promena koje su se desile poslednjih godina u Juventusu, tim više nije pun šampiona, sada su tu samo Dušan i još poneko. Ali sada je svestan da je došao njegov trenutak, njegov mentalitet je uvek bio veoma jak. Ali je jasno - ne zavisi sve samo od njega.

Kao bivši napadač, svestan sam činjenice da vrlo često zavisi i od tima i prilika koje se stvaraju. Nije da Dušan propušta pet prilika za gol po utakmici, on često uspe da postigne gol u jedinoj koja dođe. Na njegov način. A ponekad ne uspe čak ni da ima lopte koje se mogu igrati, to je nešto zbog čega mi je jako žao. Onda želim da kažem da bi sa malo više kvaliteta postigao više.

Njegovih 15 postignutih ovde vredi najmanje 20/25 u ekipi sa drugačijim kvalitetom. Da je igrao, na primer, za Inter, možda bi postigao više od Lautara Martineza koji je odličan napadač'', smatra Iliev.

Koliko danas vredi Dušan Vlahović?

"On je drugi po golovima u Italiji, tako da je već jedan od tri najjača igrača u Seriji A. U Evropi je već u prvih 10 najboljih i nema mnogo onih koji imaju njegove kvalitete. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je Juventus, ali jedino razočaranje je što njegovi golovi neće biti iskorišćeni za Skudeto. Inter je i dalje prejak, možda bi sa dva ili tri prava dodavanja stvari mogle da se promene.

Juveu je potreban Dušan i on se oseća veoma prijatno u Torinu. Da stignu ona dva-tri prava dodavanja o kojima sam ranije govorio, što se mene tiče, Skudeto više ne bi bio fatamorgana'', zaključio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke