Ima li izlaza za Liverpul?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.02.2021.
14:40
Izvor: Sportske.net

Ogromna kriza “Crvenih”.

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

“Kao zombiji koji su se predali”, napisao je Geri Nevil u svojoj kolumni o posrtanjima Liverpula u šampionatu. Prvi derbi izgubljen od 1999. na Enfildu protiv gradskog rivala itekako je zaboleo navijače, ali više od toga plaši činjenica da Liverpul ne menja ništa.

Ono što radi u Evropi u Englesko je izgleda pročitano, pa hevi-metal fudbal više nije ništa drugo osim pokušaj presinga za koji nemaju dovoljno snage. Povrede su jedna stvar i to je svakako objektivna okolnost, a kupovina Kabaka, umesto da se preduhitri Bajern i uzme Upamekano, je bila ono što je Klop isključivao čitave zime. 

Dakle, jasno je rekao da neće kupovati igrače da bi imao bro, a onda je doveo momka čija je odbrana u Bundesligi primila više od 50 golova. To što Kabak greši je očekivano, potrebno mu je vreme, ali njegov zemljak na klupi ne pokušava sa drugim planom.

“Klop odbija da se menja, da pokuša sa trojicom štopera, da unese nešto što će protivnika staviti u poziciju da odustane od plana i to je problem”, smatra Nevil.

Oni što treba napomenuti je da su se Redsi oprostili od titule, ali oni nisu u poziciji u kojoj je Siti bio prošle godine, iako se često izvlače neopravdani zaključci. Jer, Siti je mogao da igra opušteno, njihovo mesto u top četiri nije dolazilo u pitanje, a Liverpul je šesti. Bez Lige šampiona, sa strašnim gubicima zbog pandemije, gazde iz Bostona će dodatno zavrnuti slavine, pa bi to moglo da izazove i revolt kod Klopa. Govorka se da nije siguran da želi da ostane jer su ga ignorisali tokom zime kada je tražio skupog štopera i da ih je upozoravao na ovakav scenario.

Džo Gomez je završio sezonu, Van Dajk će se se vratiti, samo je uvek pitanje koliko se pouzdati u igrača koji stiže na teren posle teške povrede. Dok bude ušao u formu, stvari bi mogle da budu gotove ili u PL, ili u Ligi šampiona, ili na oba fronta.

Klop ima problem i sa povredom Žote, to ga je sprečilo da rotira napadače, kada je stao Salah stvari su se potpuno promenile, tim individualno ne može da računa na detalj koji odlučuje, a mnogi više nisu ni sigurni da li je Tijago Alkantara bio pravo pojačanje. On ima neverovatan pas rejting ali to je statistički precenjeno, jer je u pitanju kratki pas, često usporava igru, a ekipa trpi u defanzivi.

Menadžer je poremetio linije tima kada je Fabinja vratio u odbranu, nije imao drugo rešenje, plus i Aleksander-Arnold i Robertson igraju najslabiju od poslednje tri sezone. Da li je ovo očekivano?

Jeste, Liverpul je suviše dugo držao formu, oni su pali posle pandemije i to se samo prenelo u ovu sezonu. Kaže se obično da u trećoj godini dolazi do pada, da je projekat u sledećoj na raskrsnici, ali da je potrebna sveža krv. To je Siti uspeo da sprovede, videćemo hoće li Liverpul, ali ni tu nema garancija jer su “Građani” finansijski mnogo moćniji i Arapi su uvek spremni, bez obzira na rezultate da ispune Gvardioline želje.

Sa Klopom nije tako i zbog toga bi na leto, bez top 4, mogli da uslede ogromni lomovi.

Da bi to sprečili moraju da pobeđuju, ali postoji i faktor koji mnogi potcenjuju i o kome je Klop pričao, timovi iz PL se više ne plaše Liverpula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Sunday, 28.02.2021
15:22

Kakva je ovo glupost od teksta? Liverpulu su toku OVE sezone bili povredjeni prakticno svi igraci osim Firmina i Salaha. Koji tim na planeti to moze da isyrpi? Klopov fudbal jr procitan? Jeste pa 2 godine nisu mogli da ih zaustave. A liverpul je jedna fina masina kojoj trebaju svi delovi ds bi funkcionisala kako treba. Zavrsice oni u Top 4 i nastaviti gde su stali