Imamo još dva učesnika Mundijala iz Afrike!

Autor: Boban Filipović
subota 11.11.2017.
20:48
Izvor: Sportske.net

Obala Slonovače je propustila meč loptu pred svojim navijačima, Tunis nije.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Vizu za Rusiju čekirali su Maroko i Tunis.

Marokancima je bio dovoljan i bod na gostovanju u Obali Slonovače, a oni su pokazali karakter, trijumfovali sa 2:0 i u velikom stilu obezbedili plasman na planetarnu smortu najboljih.

Rešili su 'Slonove' za pet minuta, strelci su bili Nabil Dirar u 25. i Mehdi Benatija u 30. minutu utakmice.

Tunis je svoju meč loptu iskoristio, bod je bio dovoljan protiv susedne Libije, cilj je ispunjen, utakmica je završena bez golova.

Ovo znači da je kvota od pet afričkih reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstu u Rusiji ispunjena, ranije su plasman obezbedile reprezentacije Egipta, Nigerije i Senegala.

Ostalo je je još šest upražnjenih mesta, četiri iz Evrope, te po jedno iz među kontinentalnih baraž utakmica Honduras - Australija i Peru - Novi Zeland. Važna informacija što se tiče statusa Srbije je da će se naći u trećem šeširu jedino u slučaju da Grčka eliminiše Hrvatsku ili Novi Zeland Peru, što se graniči sa naučnom fantastikom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Saturday, 11.11.2017
22:37

Maroko strasno zanimljiv tim.

avatar
MARCO NICO
Saturday, 11.11.2017
22:12

Sad vec preterujete...

avatar
FanEngleskogfudbala
Saturday, 11.11.2017
22:12

Sto je toliko nemoguce da Novi Zeland izbaci Peru?Voleo bih da ih vidim na SP i ocekivao bih makar jednom onaj njihov ludi ples.

avatar
Di Magia
Saturday, 11.11.2017
22:10

Obala i Gana podbacile skroz... Senegal i Nigerija bi mogli do 8 najboljih na sp...uz malo srece na zrebu... Imaju dosta dobrih igraca, pogotovo senegal...

avatar
Amar Zornic
Saturday, 11.11.2017
22:39

Senegal i Maroko je moja procena , s tim sto Maroko ima boljeg trenera :))

avatar
Amar Zornic
Saturday, 11.11.2017
22:04

Maroko silan tim nDirar , Benatia , Sais , Hakimi nEl ahamadi , Busufa , Belhanda nAmrabat, Zajih , Harit ... kao sto vidite spoj mladih i iskusnih igraca koji su ostavili pecat u Evropi a predvodi ih najuspesniji trener koji radi u Africi u ovo deceniji Renard koji je sa Zambijom pa sa obalom Slonova osvojio Africki kup nacija . Mogu biti hit prvenstva . Inace kvalifikacionu grupu su okoncali sa 0 primljenih golova .