Imamo najluđu utakmicu godine - Totenhem osetio kako je bilo Liverpulu, Čelsi jedva dobio

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.11.2023.
23:10
Izvor: Sportske.net

Utakmica koja je trajala 112 minuta!

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su Totenhem sa 1:4 (1:3) na gostovanju u jednoj od najluđih utakmica čitave godine na Starom kontinentu.

Neverovatna utakmica u okviru londonskog derbija. Sve što jedan meč u svojoj biti može da ponudi, desilo se na ovom susretu. Golovi, poništeni pogoci, crveni kartoni, koškanja, kontroverze... Ma, svega. šakom i kapom.

Počelo je od šestog minuat kada je Dejan Kuluševski doneo prednost Totenhemu koji je u tim trenucima bio znatno bolji rival i izgledali su kao da će „pojesti“ Čelsi u nastavku utakmice. Ubrzo je i gol Hjong-Min Sona poništen zbog milimetarskog ofsajda...

Zatim, Čelsi odgovara preko Rahima Sterlinga koji na sjajan, ali nedozvoljen način postiže izjednačujući gol. Rukom je igrao engleski napadač i nakon proslave je brzo poništen. Zatim je sedam minuta kasnije, u 28. i gol Mozesa Kajseda poništen nakon asistencije VAR-a. Tokom prvog dela igre, izrazito agresivan bivao je Kristijan Romero u svojim startovima i u 33. minutu je prevršio svaku meru te je isključen i dosuđen je penal za Čelsi koji je realizovao Kol Palmer.

U svemu tome se dešavaju promene u timu Angea Postekoglua, pa su Miki van de Ven i Džejms Medison napuštali igru zbog povreda. Zbog svega što se dešavalo, prvo poluvreme igralo se čak 58 minuta!

Nastavak nije mogao biti baš takvog intenziteta, ali jeste se nastavila drama. U situaciji u kojoj je mogao da se suzdrži, Udogi stiže Rahim Sterlinga, ruši ga i dobija drugi žuti karton u 55. minutu za novi crveni karton ekipe Totenhema. Osam naprema deset u polju – ozbiljan problem za domaće.

Reagovao je ubrzo Postekoglu promenama. Uveo je Pentankura i Skipa umesto Sara i Kuluševskog kako bi ojačao odbranu, ali nakon pritiska Čelsija i nekoliko sjajnih šansi koje su imali, jednostavno bedem je morao da pukne. Rahim Sterling koji je bio konstantna pretnja po rivala dobio je korisnu loptu na desnoj strani, izbegao ofsajd, a sa njim akciju ispratio i Nikolas Džekson koji u 75. minutu otvara stopalo na pas saigrača i donosi Čelsiju vođstvo od 1:2.

Ni tu nije bilo sve, četiri minuta kasnije – Erik Dajer trese mrežu Roberta Sančeza posle prekida i ponovo je morao VAR da se uključi u čitavu priču. Gledalo se ko je bio u kontaktu sa loptom pre nego što je ona došla do Dajera koji je bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je u maniru najboljih napadača postigao gol. Na kraju je gol bio poništen.


Ono što mora da se istakne uprkos svemu jeste da Ange Postekoglu nije spuštao gard, već je neretko sa svim svojim igračima stajao na centru. Zapravo, taktika je bila da na taj način, što je više moguće, podignu ofsajd liniju i na taj način se brane. Na sve to, Giljermo Vikario je perfektno pratio dešavanja na terenu, uvek pravovremeno bio na lopti, a o intervencijama da ne govorimo.

U nadoknadi vremena, Son je propustio ogromnu priliku u trećem minutu nadoknade, a onda u sledećem napadu, Čelsi istrčava kontru i ponovo Džekson rutinski vara Vikarija. Ubrzo je Nikolas Džekson još jednom istrčao i postigao het-trik za konačnih 1:4.

Totenhem možda jeste izgubio, nikada nećemo znati šta bi se desilo da su snage bile ravnopravne, ali isto ovako su se osećali i navijači Liverpula pre nekoliko kola, na istom stadionu, kada ih je VAR uništio.

 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke