Imperator Sergej uzeo krunu Milanu, Napoli ima "Skudeto" na tacni!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 24.01.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

Šampion "potonuo" u Rimu.

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija su na svom "Olimpiku" savladali Milan sa 4:0 u derbi meču 19. kola italijanske Serije A.

Blistali su večeras Rimljani predvođeni kapitenom Sergejom Milinkovićem Savićem, a njihovom ubedljivom trijumfu nad aktuelnim šampionom Milanom najviše se obradovao lider šampionata Napoli, koji nakon ovog kola ima čak 12 bodova više od drugoplasiranih "rosonera".

Ovom pobedom Lacio je izbio na treće mesto i sada je na samo bod zaostatka od Milana.

Sve je počelo savršeno po ekipu trenera Mauricija Sarija. Lacio je poveu u četvrtom minutu golom Sergeja Milinkovića Savića koji je sa kapitenskom trakom oko ruke večeras predvodio svoj tim. Odlično je po levoj strani prošao brzonogi Zakanji, ubacio loptu u šesanesterac, a tamo se pojavio srpski reprezentativac i preciznim udarcem poslao ju je u mrežu.

Stvari su za Milan postale još gore u 24. minutu kada se na povredu požalio štoper Fikajo Tomori. Trener gostiju Stefano Pioli morao je da načini prinudnu izmenu i umesto njega u igru ubaci SImona Kjera.

Od tog trenutka odbrana aktuelnog prvaka postala je još poroznija, a to je razigrani Lacio umeo da iskoristi večeras.

Igrao se 38. minut kada su Lacijali duplirali vođstvo. Odlično je Pedri po desnoj strani uposlio Marušića, crnogorski desni bek uputio udarac, lopta je pogodila stativu i odbila se pravo na nogu Matiji Zakanjiju kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

Krenuo je Milan angažovanije u drugom poluvremenu. Pioli je u 60. minutu napravio trostruku izmenu i u igru ubacio čak trojicu Belgijanaca De Ketelarea, Origija i Salemakersa, ali to nije pomoglo gostima.

Samo pet minuta kasnije Felipe Anderson je protutnjao po levom boku, poslao povratnu loptu u kazneni prostor pravo na nogu Pedrija, na njega je startovao Kalulu i skrivio jedanaesterac. Odgovornost sa "bele tačke" preuzeo je Luis Alberto i rutinski pogodio.

Konačnih i za MIlan bolnih 4:0 postavio je, sjajni večeras, Felipe Anderson u 75. minutu nakon asistencije Luisa Alberta.

Osam minuta pre kraja meča Sari je odlučio da zameni večeras odličnog Sergeja Milinkovića Savića i omogući publici na "Olimpiku" da ovacijama pozdravi svog kapitena.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke