Incidenti motivisali "Orlove", Benfika slavila u "O Klasiku" i preuzela čelo tabele!

Autor: Nikola Miloradović
subota 02.03.2019.
23:32
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Benfike slavili su u velikom derbiju portugalskog fudbala.

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Porto je u 24. kolu portugalske Primeire dočekao Benfiku, gosti odnose ceo plen sa "Dragaa", kako su slavili sa 1:2 (1:1).

Utakmici su prethodili incidenti, kako je autobus sa fudbalerima Benfike na putu ka stadionu kamenovan, kao i automobil sa predsednikom kluba iz Lisabona, a deblji kraj izvukao je srpski reprezentativac Andrija Živković, koji je sedeo ispod prozora koji je razbijen, pa je odlučeno da se ne nađe u protokolu za ovaj susret.

I pored incidenata, meč je počeo u dogovorenih 21:30h.

Već u prvom minutu su "Zmajevi" pripretili, kapiten Erera je okušao udarac iz velike udaljenosti, ali je Vlahodimos uspeo da interveniše.

A onda, 19. minut, Adrijan slabo izvodi slobodnjak sa ivice kaznenog prostora, lopta mu se ipak odbija, ovoga puta daleko bolje šutira, sjajno je plasirao loptu u dalji ugao za 1:0 u korist Porta.

Ipak, samo sedam minuta kasnije, Benfika poravnava.

Ukrali su loptu "Orlovi" na oko 40 metara od gola domaćina, stigla je lopta do Seferovića na levoj strani, on je prosledio do talentovanog Žoaa Feliksa, koji sa 11 metara rutinski matira Kasiljasa za 1:1.

Sa tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi nakon sedam minuta igre u nastavku gosti iz Lisabona došli do preokreta.

Pici je dodao loptu do Rafe Silve, ovaj je uputio sjajan udarac sa ivice kaznenog prostora, Kasiljas nemoćan, preokret na "Dragau".

Uvalio je Gabrijel goste u problem u 77. minutu, kada je zbog faula i čarki sa protivničkim igračima zaradio dva žuta kartona, pa je Benfika ostala sa desetoricom.

Dobro su se branili, Porto je tek u sudijskoj nadoknadi imao dve dobre prilike, ali je Vlahodimos sjajno reagovao nakon pokušaja Felipea i Marege.



Na kraju pobeda Benfike, koja je preskočila Porto na čelu tabele i sada ima dva boda prednosti u odnosu na aktuelne šampione.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke