Infantino: "Dajem crveni karton plavom kartonu"

Autor: Milovan Longinov
subota 02.03.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Odluka je konačna.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da u fudbalu neće biti uveden plavi karton.

Međunarodni bord fudbalskih asocija (IFAB) trebalo bi da razmotri proširena testiranja za plavi karton u nižim ligama, koji bi sudija pokazivao igračima zbog zlonamernih prekršaja ili nepoštovanje igre ili protivnika, posle kojih bi oni na 10 minuta izašli sa terena.

"Da budem jasan - crveni karton dajem ideji za plave kartone. Neće biti upotrebe plavih kartona na elitnom nivou. To je nepostojeća tema za nas i Fifa se potpuno protivi plavim kartonima", rekao je Infantino novinarima u Loh Lomondu u blizini Glazgova, gde će biti održan sastanak čelnika svetske kuće fudbala.

Protiv plavih kartona pobunili su se gotovo svi, od trenera i fudbalera do navijača. Infantino je dodao da je Fifa zainteresovana da sasluša sve predloge, ali da želi da sačuva tradiciju, fudbal i njegovu suštinu. 

 Panel IFAB čine zvaničnici Fife i četiri britanske fudbalske federacije. Fifa ima četiri glasa, a savezi Engleske, Severne Irske, Škotske i Velsa po jedan. Za usvajanje predloga potrebno je šest glasova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke