Infantino najavio najbolji svetski fudbal za mlade igrače u Argentini

Autor: Sportske Net
četvrtak 30.03.2023.
23:40
Izvor: Sportske.net

Argentina umesto Indonezije.

Povezane vesti

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je danas da je Argentina sposobna da organizuje Svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina umesto Indonezije, ali da odluka o novom domaćinu tog turnira još nije doneta.

Fifa je u sredu oduzela Indoneziji organizaciju Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina posle političkih previranja zbog učešća Izraela na tom turniru. Svetska kuća fudbala nije obrazložila odluku, već je samo navela da je oduzela Indoneziji takmičenje "zbog trenutnih okolnosti".

,,Novi domaćin biće izabran za dva ili tri dana", rekao je Infantino na konferenciji za novinare u Lukeu, u sedištu Južnoameričke fudbalske konfederacije (Conmebol).

,,Svi znamo fudbal u Argentini i to je zemlja koja sigurno može da organizuje takmičenje na ovom nivou. Uz tradiciju fudbala u Argentini, ima veoma dobrih mogućnosti", dodao je on.

Infantino je dobio ponudu Argentine koja želi da organizuje turnir, na koji njena reprezentacija nije uspela da se plasira.

On je rekao da će odluku o novom domaćinu ocenjivati predsednici svih fudbalskih konfederacija.

Izrael se prvi put u istoriji plasirao na Svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina, plasmanom u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina. Učešće Izraela na žrebu izazvalo je političko protivljenje na Baliju, zbog čega je žreb odložen.

Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska država, nema formalne diplomatske veze sa Izraelom i javno podržava Palestinu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke