Inijesta objavio oproštajni video - Ovo je definicija fudbala

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.10.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Otišao je veliki Andres Inijesta.

EPA-EFE
EPA-EFE

Povezane vesti

Legendarni španski reprezentativac Andres Inijesta danas je i zvanično objavio kraj karijere. 

KAo što je nedavno najavljeno, Inijesta je simbolički zbog svog omiljenog broja osam odlučio da 8. oktobra objavi emotivni video za kraj. 

U njemu su - Luis Enrike, Luj van Gal, Pep Gvardiola, Visente Del Boske, koji su u najlepšim superlativima govorili o jednom od najvećih igrača u istoriji igre.

Kao što svi znate, Inijesta je osvojio sve moguće trofeje sa Barselonom i sa reprezentacijom Španije, ali je odlučio da ode iz svoje domovine 2018. godine, kada je shvatio da više ne može da bude od pomoći svojoj Barseloni. Igrao je još čak pet sezona u Japanu, u Visel Kobeu, pre nego što je još jednu sezonu proveo u Emiratima.

Inijesta će sigurno ostati upamćen po golu u finalu Svetskog prvenstva 2010. godine, što je bila i prva i jedina titula za Španiju. Taj gol posvetio je preminulom prijatelju, Daniju Harkeu, od kada je postao najomiljeniji igrač u svojoj zemlji. Sa "crvenom furijom" osvojio je i dva evropska šampionata, 2008. i 2012. na kojima je bio jedan od najboljih igrača. 

Sa Barsom je u eri Pepa Gvardiole, Luisa Enrikea i Ernesta Valverde osvojio čak 29 trofeja, među kojima devet u La Ligi i čak četiri Lige šampiona. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke