Interova sezona, nova bitna recka na putu ka Skudetu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 08.03.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Veoma bitna pobeda ekipe Intera na putu ka tituli prvaka Italije.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

U okviru 26. kola Serije A ekipa Intera je na svojoj "Meaci" uspela da upiše novu pobedu u sezoni i da zadrži odstojanje od drugoplasiranog Milana na 6 bodova. Savladana je Atalanta rezultatom 1:0 (0:0). 

Bez bitnijih dešavanja u prvih 15-ak minuta utakmice, beležimo žuti karton za Kontea koji je prvo upozoren od strane sudije, a kada je nastavio da tera po svome i da se raspravlja, usledio je i žuti karton. 

U 17. minutu umalo autogol, Inter je bio u šansi, Romero je bio pod pritiskom Lukakua i nije uvideo da je Sportielo van svog gola, na kraju je golman Atalante nekako intervenisao. 

Nova šansa za Inter u 28. minutu kada je igrač gostiju Đimsiti uspešno zaustavio Lukakua i Lautara, a onda pred kraj poluvremena dve šanse za Atalantu. Prvo je Handanović zabeležio fantastičnu odbranu kada je Zapata šutirao, a nakon kornera Brozović sa gol-linije interveniše nakon udarca Đimsitija. 

Do gola smo čekali 54 minuta. 

Tada je odlično Milan Škriniar uspeo da se snađe u kaznenom prostoru Atalante, odbijena lopta je došla do njega, šutirao je sjajno, Sportielo nije mogao apsolutno ništa

Mogoa je Lukaku da udvostruči prednost pet minuta kasnije, ali je Romero odlično reagovao. 

Sa druge strane, napadi su uglavnom išli preko Zapate kojije imao šansu u 69. minutu kada je šutirao u spoljni deo mreže. Pašalić je takođe pokušao, ni on nije uspeo, Inter je nekako uspeo da se odbrani do kraja utakmice za nova tri boda u borbi za titulu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke