Juve nemoćan na "Meaci", Inter u finalu Kupa!

Autor: Mladen Heleta
sreda 26.04.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Za trofej protiv Fiorentine ili Kremonezea.

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Iako im u Seriji A nikako ne ide ove sezone, fudbaleri Intera polako ali sigurno postaju "specijalisti" za kup takmičenja.

Inter će u polufinalu Lige šampiona igrati protiv gradskog rivala Milana, a večeras je izborio plasman u finale nacionalnog Kupa, pošto je u revanšu polufinala dobio "derbi Italije" protiv Juventusa na svom terenu sa 1:0 i slavio ukupnim rezultatom 2:1.

Simone Inzagi je taktički u potpunosti nadmudrio Masimilijana Alegrija, koji je meč počeo bez klasičnog napadača, sa Kijezom kao "lažnom devetkom" i taj njegov manevar je doživeo fijasko. Vlahović je povređen, a Milik je ostao na klupi i dobio je šansu od 46. minuta umesto Kostića.

Domaći su od samog početka znali šta hoće i kako da dođu do cilja, na terenu su savršeno stajali svih 90 minuta, Juventus je bio "razoružan" i nije našao nikakvo rešenje.

Inter je bio odlučniji u prvom poluvremenu, a za konkretniju igru je nagrađen u 15. minutu kada je poveo preko Federika Dimarka.

Bila je to briljantna timska akcija "neroazura", koja se završila lucidnim pasom Barele u prazan prostor i egzekucijom defanzivca Dimarka u stilu renomiranih napadača, za 1:0.

U nastavku meča se malo toga promenilo. Svi pokušaji Juventusa zaustavljani su na sredini terena, a Inter je ozbiljno pretio iz tranzicije.

Džeku je u 53. minutu poništen gol zbog ofsajda, a golman gostiju Perin je u 74. minutu "skinuo" odličnu šansu Lukakuu.

Do kraja je ostalo 1:0, pa će se Inter za odbranu trofeja u Kupu Italije, 24. maja u Rimu, boriti sa Fiorentinom ili Kremonezeom. Ekipa iz Firence je puno bliža finalu, pošto je pobedila u prvoj utakmici u gostima sa 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke