Bezidejni Milan, Inter mnogo bolji i zreliji za finale Lige šampiona!

Autor: Milovan Longinov
sreda 10.05.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Inter gazda u gradu.

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Fudbaleri Intera nalaze se na korak od finala Lige šampiona, pošto su večeras pobedili Milan rezultatom 2:0 u prvom polufinalnom meču. 

Strelci za Inter bili su Džeko u 8. i Mhitarjan u 11. minutu, pa tako "neroazuri" imaju veliku prednost koju će za šest dana braniti na istom stadionu, ali pred mnogo većim brojem svojih navijača. 

Već u osmom minutu Čalhanoglu je izveo korner, a Džeko je nadjačao Kalabriju u duelu, naslonio se na njega i volej udarcem poslao loptu pod prečku za 0:1.

Na isteku 10. minuta, nova katastrofalna reakcija odbrane Milana, Di Marko je poslao loptu sa levog boka, ona je stigla kroz gužvu do Mhitarjana koji je rutinski pogodio za 0:2.

Već u 16. minutu Inter je mogao do trećeg gola, stativa je sačuvala Menjona posle topovskog udarca Čalhanoglua sa skoro 30 metara. 

Nova loša vest u nizu za Milan bila je povreda Benasera, koji je već u 18. minutu morao da napusti teren, a zamenio ga je Mesijas. 

Inter je nastavio da dominira, u 31. minutu sudija Hil Mansano je pokazao na belu tačku posle duela Kjera i Lautara Martineza, ali je posle dojave iz VAR sobe promenio svoju odluku.

Verovali ili ne, Milan je imao samo jedan udarac ka golu u prvom poluvremenu i to van okvira, posle jednog neuverljivog pokušaja petom. 

Inter je mogao i do trećeg gola, Lautaro je imao pokušaj sa nekih 20 metara, potom i Damfris,  ali je rezultat na poluvremenu ostao 0:2. 

Milan je u drugom poluvremenu bio potpuno drugačiji tim. U 49. minutu Brahim Dijaz je imao prvu veliku šansu, lopta je prošla tik pored gola. 

Ipak, i Inter je uzvratio, u 53. minutu Bastoni je prošao i proigrao Džeka, koji je neočekivano ostao sam pred golom, ali je Menjon odlično intervenisao.

Milan je najbliži golu bio u 63. minutu kada je Tonali prihvatio pas sa levog boka i šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta se od stative odbila u gol aut. 

Nakon toga, tempo je malo opao, nije bilo značajnijih prilika, Inter se odlično branio i čuvao prednost. 

Fudbaleri Milana su bili toliko bespomoćni i to pokazuje podatak da je prvi udarac u okvir Onaninog gola imao tek u nadoknadi vremena, kada je Pobega šutirao nedovoljno snažno u Kamerunca.

Ako ovakvu partiju pruže u revanšu, Inter će rutinski overiti plasman u finale u Istanbulu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke