Inter "gazi" sve redom pred Istanbul - Atalanta je bila lak "zalogaj"!

Autor: Mladen Heleta
subota 27.05.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

Prava forma u pravi čas.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera pobedili su Atalantu na svom terenu sa 3:2 u pretposlednjem 37. kolu Serije A.

"Neroazuri" su potvrdili sjajnu formu i nakon što su osvojili Kup Italije u sredu, večeras su nastavili da "pumpaju mišiće" pred njihov meč decenije protiv Mančester sitija 10. juna, u finalu Lige šampiona u Istanbulu.

Inter je sada izbio sa drugo mesto sa 69 bodova i ima bod više i meč više od Lacija, ali ono što je najvažnije, osigurao je plasman u Ligu šampiona na kolo do kraja. Atalanta je peta sa 61 bodom i sledeće sezone će igrati Ligu Evrope.

Simone Inzagi je na teren poslao tim koji će verovatno početi finale u Istanbulu, sa Lukakuom umesto Džeka sa kojim se posvađao. Njegovi izabranici silovito su otvorili susret i posle samo tri minuta igre bilo je 2:0.

Lukaku je već  prvom minutu opravdao ulogu startera, razmenio je sjajan dupli pas sa Lautarom Martinezom na centru, posle kog je ispala zadnja linija Atalante, a Belgijanac se stuštio sam ka golu, predriblao golmana Sportijela i pogodio za 1:0.

U trećem minutu dva silovita udarca Di Marka i dve odbrane Sportijela. Posle druge se lopta odbila do Barele, koji je sa nekih 7-8 metara zakucao loptu u mrežu, za 2:0.

Atalanta se vratila preko Pašalića u 36. minutu, ali to nije pokolebalo Inter.

Bio je domaćin bolji i u drugom poluvremenu, a meč je rešio u 77. minutu.

Ponovo je Lukaku odradio veliki posao na centru, u prijemu lopte sa igračem na leđima. Uspeo je iz tog položaja da pošalje fantastičan pas u prazan prostor i izbaci Brozovića i Lautara Martineza same pred gol. Hrvat je povukao i u pravo vreme proigrao Argentinca, koji je lako postigao svoj 21. ligaški pogodak, za 3:1.

Nije to bio kraj, Atalanta je uspela da ublaži poraz u 91. minutu. Murijel je dao fenomenalan gol. Najpre je izveo slobodan udarac i pogodio "živi zid", lopta mu se vratila i usledio je maestralan šut koji je završio ispod same prečke, iza nemoćnog Onane.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke